Керівника ДП "Цифрова армія" МОУ буде обирати представник російського Телеграму

|
Версия для печатиВерсия для печати

"Міноборони вирішило створити державне підприємство «Цифрова армія» і підшукує йому керівника. Хтозна що це за ДП і навіщо воно. Якщо в МОУ вже є давно існує Директорат цифрової трансформації з величезними зарплатами (за рахунок донорів). І нехай претензійність назви «Цифрова армія» не вводить нікого в оману: до кібервійськ це не може мати жодного стосунку. Кібервійська можуть і повинні бути лише у складі ЗСУ – бо це мусять бути саме війська. Функція ж Міноборони – забезпечити війська усім необхідним для успішного ведення оборони країни. Тобто слово «армія» у назві цього ДП – щонайменше недоречна. Але не це мене вкурвило.

Справа у тому, що підбором керівника ДП «Цифрова армія» займається група компаній Netpeak Group.

Причому вони одразу розписали алгоритм процесу відбору, згідно якого саме бізнесмени цих компаній пропонуватимуть кандидатів на розгляд МОУ.

І все б нічого, якби не один нюанс.

Справа у тому, що у січні 2024 саме ця група компаній стала першим в Україні офіційним реселлером (продавцем) реклами у Telegram.

Щоб отримати такий статус, треба відповідати багатьом непростим критеріям та пройти численні співбесіди з топ-менеджментом Telegram.

Іншими словами, цей статус свідчить про глибокі та тісні зв’язки з повністю російським Телеграмом.

Нагадаю, що Телеграм заснований росіянами, розробляється переважно росіянами, фінансується росіянами, має більшість серверів на території ереф.

І небезпідставно підозрюється у тісній співпраці з кремлем та його спецслужбами, чому є безліч доказів від українських та міжнародних журналістів, аналітиків, дослідників.

Тому давайте складувати два і два: під час війни проти росії Міністерство оборони України створює «цифрову армію» (щоб це не значило), а її керівника підбирає компанія, тісно пов’язана з Телеграмом.

Який, у свою чергу, тісно пов’язаний із нашим найлютішим ворогом, проти якого ми третій рік обороняємося, у тому числі силами МОУ.

Погодьтеся, це не дуже складний логічний ланцюжок.

Чи захоче кремль вплинути на вибір Netpeak через підконтрольного йому власника Telegram? До ворожки не ходи.

Чи зможе він це зробити? Та як два пальці.

Наприклад, погрозити позбавленням статусу «офіційного реселлера Телеграм в Україні» - в обмін на мале-е-есеньку послугу «уважніше придивитися до ось цього дуже достойного кандидата».

А тут ще й свіженький скандал з атакою на користувачів Резерв+ через «офіційний Телеграм-канал».

Не забуваємо також про недавнє рішення РНБО про «обмеження використання Telegram в органах державної влади, військових формуваннях, на об’єктах критичної інфраструктури».

А тут офіційний представник Телеграму відбиратиме керівника у новостворене ДП при Міноборони. Яке займатиметься якимись явно важливими для воюючого війська цифровими питаннями.

От як так? Не розумію.

ДВКР, спиш?

Я давно і наполегливо намагаюся роз'яснювати усі ризики та небезпеки, яке несе широкомасштабна інфільтрація Телеги в українське суспільство.

І начебто мене починають чути окремі люди в окремих кабінетах.

Але «у Федорова» чути відмовляються категорично та принципово, навіть на шкоду інтересам країни.

Тому що для них російській Телеграм – цінний інформаційний актив впливу на думки українців.

А слово “вибори” починає лунати все частіше в інфопросторі.

Чи мене одного плющить від цього тупого нахабного цинізму?

P.S.: Усі веб-аріхви та скріншоти збережено, тому вже немає сенсу видаляти згадані у цьому дописі лінки на публікації.
Більше скріншотів у моєму дописі на ФБ 
тут."

Автор: Костянтин Корсун, експерт з кібербезпеки. У 2000-2005 заступник керівника відділу боротьби з комп’ютерною злочинністю при Департаменті контррозвідки СБУ. Засновник та перший керівник CERT-UA. Колишній директор та співзасновник української кібер-компанії

«Аргумент»


На цю тему:

 
 

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]