Харківську фірму, яка пережила російські обстріли, знищила повінь у Чехії

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Повінь, від якої в середині постраждали деякі райони Чехії, зруйнувала сімейне підприємство Vegetus із виробництва веганських і вегетаріанських ковбас.

Фірма працювала в селищі Ческа Вес, у районі міста Єсенік, зазначає Radio Prague. У 2022 р. Лариса Гонська з чоловіком перенесли туди компанію з Харкова, який обстрілюють російські загарбники.

Під час повені вода, що проникла у виробничі приміщення, затопила і зробила непридатними обладнання, сировину та готову продукцію, яка там зберігалася. Українська пара планує почати все заново, проте зараз у них не вистачає коштів на відновлення виробництва, повністю зруйнованого повінню, і підприємці організували збір коштів, повідомляє ČTK.

Компанія Vegetus виробляла 20 видів вегетаріанських ковбас, сосисок, гамбургерів і спеціальних соусів. Приблизно 90% продукції вона відправляла в Україну, частину - як гуманітарну допомогу. 10% товару реалізовувалася в Чехії та Німеччині.

"Підприємство практично зруйноване. Вода затопила всі виробничі приміщення на висоту близько одного метра. Ми здивовані її силою. Підлоги в холодильних камерах були вирвані, деяке обладнання та великі холодильні камери або піддони з сировиною віднесло течією в різні частини заводу. Вода відкрила двері складу і винесла деякі предмети на подвір'я та в річку. Вода також затопила все технологічне обладнання та його електричні частини, електродвигуни, компресори, насоси. Знищено всі запаси та пакувальні матеріали. Це смертельний удар по нашому маленькому виробничому бізнесу. Ми дякуємо Богу, що ми живі і що наша дочка в безпеці, тому що її школа в Харкові, як і наш будинок, потрапила під російські бомби. Але це дуже важко і сумно. Врятувати виробництво від бомб і вогню, щоб потім бути затопленим у Чеській Весі - це незбагненно. За цей час ми перевезли 20 вантажівок обладнання та сировини з Харкова, тікаючи від війни, і все це було затоплено високою водою. На жаль, компанія не мала страховки. " - кажуть власники.

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]