Конкурс на директора НАБУ: влада помстилася кандидату Габриєляну за "справу Татарова", виконавець замовлення - замгенпрокурора Андрій Войтенко

|
Версия для печатиВерсия для печати

Коли вже на цьому етапі з конкурсу за неоднозначних обставин викреслюють другого найрейтинговішого кандидата, за критеріями, перевірка яких мала відбуватись ще на початку, який до того ж розслідував дії високопосадовця ОП Олега Татарова - погодьтесь, це не додає довіри до результатів конкурсу.

Про традиційно антиукраїнську, зрадницьку позицію керівництва Генпрокуратури пише відомий журналіст Наталія Седлецька с увоєму блозі у виданні Цензор.Нет.

"Конкурсна комісія виключила кандидата Руслана Габрієляна - детектива НАБУ, а нині добровольця-військового, який вів справу щодо заступника керівника Офісу президента Олега Татарова. Габрієлян мав великі шанси, бо після проходження усіх попередніх етапів наразі обіймав 2-ге місце у рейтингу.

Чому комісія виключила детектива Габрієляна? Підстава - нібито через брак 5-річного керівного досвіду.

Але по-перше, це базові кваліфікаційні критерії, які мали перевірятись ще на етапі прийняття документів і допуску до конкурсу.

А Габрієляна виключили уже в розпал конкурсу, коли він успішно склав тести на законодавство та логічні задачі і наразі посідав друге місце у рейтингу із 22-х фіналістів.

Більше того, кандидат не погоджувався із таким трактуванням, переконував комісію, надавав документи та просив детальніше розібратись по суті, що таке керівний досвід, чи мав він його по факту.

Але комісія при винесенні рішення поклалась на Офіс генерального прокурора, який поінформував, що не вважає керівною одну з посад, яку вказав у своїй автобіографії Габрієлян.

Сам Габрієлян пояснив у коментарі "Схемам", чому з цим не погоджується, і що по суті це був керівний досвід - він розповів про це тут: https://bit.ly/3DRborY.

Кандидат просив комісію отримати додаткові документи з його попередніх місць роботи, щоб детальніше пересвідчитись що входило в його функціонал.

Але голова конкурсної комісії, перший проректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Микола Кучерявенко заявив, що, на його думку, "у комісії наявна вся інформація".

Таким чином, комісія поклалась на один лист Офісу генпрокурора.

Офіс генпрокурора і сам відрядив на конкурс своїх кандидатів на директора НАБУ. Але не схоже щоб комісія поставилась до цього факту прискіпливо і захотіла отримати інформацію незалежно.

Ми ж звернули увагу, хто саме в Офісі Генпрокурора підписав лист, яким була зупинена участь у конкурсі другого найрейтинговішого кандидата. (Комісія чомусь не зважила на це).

Виявилось, що це зробив Андрій Войтенко (НА ФОТО) - заступник генпрокурора. Войтенко протягом року працював пліч-о-пліч з…. іншим кандидатом у цьому конкурсі, прокурором Русланом Кравченком, який наразі за рейтингом на даному етапі посідає перше (!) місце. Вони обидва працювали разом у Центральній військовій прокуратурі у 2019-2020 роках. (На посаді заступника генпрокурора 38-річний Войтенко курує напрям нагляду за додержанням законів органами Державного бюро розслідувань - ще однієї "кишенькової" структури покидька Олега Татарова - А.).

Ми з Serhii Andrushko висвітлюємо цю історію, бо вважаємо, що комісія з обрання директора НАБУ має працювати максимально прозоро, адже від цього буде залежати довіра до результатів конкурсу.

Коли вже на цьому етапі з конкурсу за неоднозначних обставин викреслюють другого найрейтинговішого кандидата, за критеріями, перевірка яких мала відбуватись ще на початку, який до того ж розслідував дії високопосадовця ОП Олега Татарова - погодьтесь, це не додає довіри до результатів конкурсу.

Нагадаю, директора НАБУ обирають на наступні 7 років".

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]