Лідери США і Китаю провели на Балі довгоочікувану очну зустріч

|
Версия для печатиВерсия для печати

Лідери США і Китаю — Джо Байден і Сі Цзіньпін — у понеділок, 14 листопада, зустрілися для обміну думками на Балі в Індонезії на полях саміту лідерів G20.

Про це повідомляє  Bloomberg. 

Це перша зустріч Джо Байдена і Сі Цзіньпіна після того, як президент США вступив на посаду майже два роки тому.  Зустріч відбулася на тлі зростання напруженості між двома державами, які змагаються за глобальний вплив у світі.

“На мій погляд, ми розділяємо відповідальність за те, щоб показати, що Китай і Сполучені Штати можуть впоратися з нашими розбіжностями, не допустити, щоб конкуренція переросла в конфлікт, і знайти способи спільної роботи над нагальними глобальними проблемами, які вимагають нашої спільної співпраці”, — сказав Байден на початку зустрічі.
Він додав, що світ очікує, що Китай і Сполучені Штати відіграватимуть ключову роль у вирішенні глобальних викликів, від зміни клімату до продовольчої безпеки. І що дві держави зможуть працювати разом.

“Сполучені Штати готові зробити саме це, працювати з вами — якщо ви цього бажаєте”, — сказав Байден.

Сі сказав Байдену, що обидвом сторонам "потрібно знайти правильний напрямок" і "підняти відносини".

“Державний діяч повинен думати і знати, куди вести свою країну. Він також повинен думати про те, як ладнати з іншими країнами та світом у цілому, і знати, як ладнати з ними”, — сказав Сі.

За його словами, людство зіткнулося з безпрецедентними викликами. Світ очікує, що Китай і Сполучені Штати належним чином керуватимуть відносинами, додав лідер Китаю.

Нагадаємо, саміт лідерів країн G-20 відбудеться 15-16 на острові Балі в Індонезії. 10 листопада стало відомо, що Путін не поїде на саміт "Великої двадцятки" на Балі. 

«Аргумент»


В тему:

 

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]