Лише 17% українців вважають, що телемарафон не втратив своєї важливості

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Більш ніж половина українців вважають, що єдиний телемарафон більше не відповідає актуальним вимогам. Приблизно 16% респондентів займають нейтральну позицію, а ще 15% не мають визначеної думки. Водночас лише 17% вважають, що телемарафон не втратив своєї важливості.

Такими є результати опитування, яке провів Фонд “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова на замовлення Руху “Чесно” з 8 до 15 серпня 2024 року.

У порівнянні з попереднім соціологічним дослідженням, проведеним у грудні 2023 року, рівень підтримки телемарафону значно знизився. Тоді на 5% більше українців вважали марафон актуальним. Кількість нейтральних респондентів також зменшилася на 5%.

Дослідження показує, що інтерес до телемарафону серед глядачів поступово зменшується, що ставить під сумнів його доцільність. Повністю згодні з думкою про втрату актуальності телемарафону 35% українців, ще 16% частково підтримують цю позицію. Тим часом новопризначений міністр культури Микола Точицький заявив, що телемарафон продовжуватиме функціонувати.

Точицький вважає, що можливі зміни у форматі телемарафону можуть бути сприйняті позитивно. Голова Комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин також наголошував на необхідності змін, однак за час існування телемарафону серйозних змін так і не відбулося.

У регіональному розрізі опитування виявило певні відмінності. Наприклад, мешканці південних регіонів України ставляться до телемарафону менш негативно, тоді як інші регіони демонструють схожі показники.

Також є різниця в оцінках телемарафону, яка залежить від мови респондентів. Українці, які вважають рідною мовою російську, на 10% частіше називають телемарафон неактуальним. Водночас кількість тих, хто вважає його актуальним, однакова серед українськомовних і російськомовних.

Крім того, громадяни висловлюють бажання щодо відновлення прозорості роботи парламенту: близько 57% опитаних виступають за трансляції парламентських засідань онлайн на телеканалі “Рада” – цей показник залишився на тому самому рівні.

Загалом, як зазначають соціологи, нинішній формат внутрішньої інформаційної політики втрачає свою ефективність, оскільки дедалі більше громадян черпають новини із соціальних мереж та анонімних джерел.

Нагадаємо, що серед українців немає одностайної позиції і щодо ставлення до національного телемарафону. За результатами четвертого загальнонаціонального соціологічного дослідження, яке проводив Фонд “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва, практично третина опитаних переконані, що телемарафон обмежує свободу слова. Стільки ж респондентів з цим не погоджуються. Інші – не змогли відповісти.

«Аргумент»


Читайте також: 

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

16:32
ДБР повідомило про підозру старості округу та правоохоронцю з Рівненщини, які організували схему для ухилянтів
15:30
Wall Street Journal про загальні втрати України та Росії на війні: мільйон загиблих та поранених
14:20
"Слуги народу" прийняли законопроєкт про підвищення податків, закон почне працювати "заднім числом"
13:09
У МВС сподіваються на прийняття закону про тотальний відеонагляд до кінця року
12:12
Ставленик Зеленського залишається на волі: суд відмовив САП в апеляції
11:11
ВРП покарала лише попередженням суддю яка маніпулювала рішеннями
10:25
Потяги з України до Європи у вівторок курсуватимуть без змін
09:41
Голова Центру громадянських свобод пояснила, чому не спрацює ідея віддати окупантам частину України
08:42
Зниклий Чорноморський флот РФ знайшовся неподалік палацу Путіна
20:02
17 вересня в Україні подекуди місцями короткочасний дощ, гроза, до +27° тепла

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]