Літо 2024 року стало другим рекордним за час спостережень – Центральна геофізична обсерваторіїя

|
Версия для печатиВерсия для печати

 За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, середня температура повітря цьогорічного літа у Києві склала +23 градуси Цельсія, що на 2,6 градуса перевищило кліматичну норму.

З 1881 року це друге місце серед найспекотніших у столиці України – після літа 2010 року (23,7 градуса). Найбільше позитивне відхилення від кліматичної норми було у липні (3 градуси рівно).

«Найхолодніше було 14 серпня, коли температура під ранок опустилась до +13,4°С, а найспекотнішим та рекордним виявилось 16 липня, коли температура після полудня піднялась до +36,0°С. За літо встановлено 18 температурних рекордів, 14 з них у липні, решта – в серпні», – відзначають науковці.

 

Кількість опадів за літо на проспекті Науки в Києві склала 211 мм, або 107% середньобагаторічних показників. Найбільше їх випало у червні – майже дві місячні норми.

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]