Мільярдер вивіз із рф 250 найбільш кваліфікованих лікарів

|
Версия для печатиВерсия для печати

У вересні 2022 року через загрозу мобілізації на війну в Україні спеціальним чартерним рейсом з Росії втекли щонайменше 250 лікарів, що становить 0,1% від загальної кількості медпрацівників.

Про це повідомляє "Система" (проєкт розслідувань "Радіо Свобода" і телеканалу "Настоящее время").

Вони вилетіли з Москви до Астани чартерним рейсом. Кожен із лікарів заплатив 40 тисяч рублів за переліт, решта витрат покрив невідомий російський мільярдер зі списку Forbes. "Система" не вказує його імені, але уточнює, що він інвестує у сферу цифрових технологій.

Як легенда для прикордонного контролю ФСБ лікарі мали летіти на медичний конгрес у Єревані, але через завантаження аеропорту Звартноц за добу до вильоту пункт призначення змінили на Астану. Рейс вилетів до Казахстану 27 вересня. Пасажирам роздали запрошення та продукцію із символікою неіснуючого заходу.

За підрахунками "Системи", 250 лікарів, що вилетіли, — це приблизно 0,1% від загальної кількості зареєстрованих у Росії медпрацівників.

Загалом, за даними проєкту, Росію залишили тисячі, можливо, десятки тисяч кваліфікованих лікарів. Порівняно із загальним числом російських медиків це близько 1-2%. Серед тих, хто виїхав, – лікарі зі світовими іменами, головні лікарі відомих московських клінік, завідувачі відділень, науковці, просвітителі.

Пасажири назвали свій борт "Медичний літак" за аналогією з "Філософським пароплавом". Різниця тільки в тому, що в 1922 році п'ятьма пароплавами з Радянської Росії більшовики вислали дійсно весь цвіт петербурзької, московської та казанської професури, а рівно через сто років "Медичним літаком" з Москви до Єревану повинні були вирушити всього 250 лікарів, лише 0,1 % із 260 тисяч офіційно зареєстрованих у країні медпрацівників.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]