Мирослав Гай: Щодо РЕРів, РЕБів та БПЛА

|
Версия для печатиВерсия для печати

"Війна дуже швидко помінялася і це розуміють впершу чергу ті, хто на ЛБЗ.

Головними засобами оборони стають РЕР та РЕБ.

Не пройде і півроку, й фпв з обох боків будуть літата зі штучним інтелектом та машинним зором, з мінімальним залученням пілотів.

Насиченість засобів РЕБ росте з двох боків. Усі можливі частоти застосування тактичних дронів буде погашено, що з нашого боку, що з боку противника.

Тому треба думати не тільки про засоби ураження у вигляді дронів, а про Артилерію, Авіацію та дрони зі штучним інтелектом та машинним зором, яких у нас ще не має багато, про нові програмні рішення, які знову поміняють весь розклад на ЛБЗ. А ще й про дрони з наведенням на засоби радіо перешкод та тактичні РЕБ у поєднанні з засобами РЕР.

Якщо встигнемо раніше ніж противник по БК, Авіації та застосуванню дронів зі штучним інтелектом та машинним зором та РЕБами, поєднаними з РЕР, то матимемо перевагу.

P.S. Доречно пишуть в коментарях про фпв на кабелі з оптоволокна. Поки є обмеження з кілометражем, до 5 КМ, з того що я бачив (пишуть на 10). В бойових умовах, на мою думку, застосування недоречне, хіба дистанційне мінування, або скинути пляшку води пораненому, до якого не може вийти група евакуації. Але масове застосування, на мою думку, недоречне. Хоча сама технологія цікава.

І важливе уточнення. Лінія зіткнення буде завширшки 10 км у глибину, бо вражатиметься все - і наше, й чуже при будь-якій спробі рухатися вперед.

Армії потрібні люди, постріли, дрони та реби поєднані з засобами рер, а головне переосмислення, що війна помінялась. Війна 2014 року відрізняється від війни 2022. Війна 2022 абсолютно відрізняється від війни 2023, а 2023 від 2024. І щодо тактики дій і щодо застосування різноманітних засобів. Ти міг бути взводником, комроти чи комбригом в одній ситуації, а повернувшись на лбз опиняєшся в координально інших способах ведення бойових дій.

Ми не встигаємо підлаштовуватись під нові тактичні дії, а бюрократично ми взагалі живемо в іншій реальності. Ми запізнюємось."

(Джерело).

Зображення вгорі: мобільний комплекс боротьби з широким спектром безпілотних авіаційних комплексів «Полонез». Фото: defence-ua.com

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

15:52
Російські загарбники вбили трьох співробітників Міжнародного комітету Червоного Хреста
14:17
ВРП нарешті звільнила полтавського суддю-відмазувальника Сергія Гальонкіна
13:54
Судитимуть ексгенерала СБУ Наумова, який вкрав 4,1 млн грн
12:17
Українські бійці-спецпризначенці при виконанні завдань у Чорному морі збили Су-30СМ
11:21
У другому півріччі 2024 року економічне зростання в Україні сповільниться - МВФ
10:24
LG повертається в Росію: під брендом ОХУІ (OHUI) буде продавати косметику
09:22
«Замах на українську ідентичність» Польський сейм засудив викрадення Росією українських дітей
08:07
Блінкен та Ламмі оголосили нові пакети допомоги: “Ми хочемо перемоги України”
20:08
В Україні 12 вересня очікуються короткочасні дощі, місцями грози, до +31° тепла
19:11
Генералу-рашисту, який планував «бліцкриг» із захоплення Харкова повідомлено підозру

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]