НАБУ та САП підбираються до заступника голови Офісу Зеленського - Бутусов

|
Версия для печатиВерсия для печати

Неймовірний сюжет, таке можливе тільки в кіно та в Україні. Звинувачений НАБУ та САП у дачі хабаря командувачу Нацгвардії Максим Микитась, екснардеп та власник компанії "Укрбуд", який сидів у СІЗО у 2021-му та вийшов під велику заставу та угоду зі слідством... знов затриманий на спробі дати хабаря у 22 мільйони доларів меру Дніпра Борису Філатову і затриманий НАБУ і САП вже по іншій корупційній справі. Звідки така впевненість, що договорняки можливі навіть під час війни?

Про це розмірковує у своїй колонці на Цензор.нет головний редактор видання Юрій Бутусов.

У справі розкрадання квартир НГУ фігурантом та підозрюваним є товариш Микитася - всемогутній заступник голови Офісу президента Олег Татаров. Татаров був "рєшалою" в компанії "Укрбуд, власником якої був Микитась, і брав участь в дерибані "Укрбуду" разом з іншими партнерами Микитася, коли того запроторили у СІЗО. Татаров та інші партнери, передусім Олег Майборода, вирішили, що Микитась може відсидіти за квартири сам, а вони якось розберуться з його активами.

Але Микитась пішов на угоду з НАБУ і дав показання на Татарова та Майбороду, і тому зміг звільнитись під заставу. На підставі показань Микитая НАБУ проводило по Татарову активні слідчі дії і зібралось його навіть затримувати.

Але Татарова підтримали його керівники - особисто президент В.Зеленський та голова ОП А.Єрмак. Генпрокуратура та суди стали на захист президентського "рєшали". І Микитася затримало ДБР по іншій справі, забрали у НАБУ, знов посадили у СІЗО, і дуже скоро Татаров його вмовив відмовитись від скарги, щоб не заважати розвалити свою корупційну справу у судах. А багато судів Татарова слухаються. Офіс президента показав, що може навіть таку важливу справу НАБУ заблокувати та забрати і шантажувати ключового свідка. І тому Микитась пішов знову за тим, за ким сила, і знов став товаришем Татарова, знов вийшов на волю, і знов почав вести бізнес і шукати контракти для "Укрбуду".

Тепер Микитась за сприяння Татарова заганяє партнерів, які дерибанили його компанію, і насамперед Майбороду. У зв'язку з чим Майборода теж зробив рокіровку - і дав НАБУ показання проти Татарова та Микитася. Тепер він свідок звинувачення проти президентського фаворита.

А Микитась вирішив знов будувати бізнес. Віра у всемогутність Татарова і захист від усіх інших правоохоронців та держслужбовців були настільки великі, що Микитась особисто пішов "рішати питання" до мера Дніпра Бориса Філатова, щоб отримати контракт на будівництво метро у Дніпрі на кошти Європейського банку. І відкатити меру хабар у 10%. Ймовірно, він був упевнений в тому, що його зв'язки у владі надійно гарантують від усіх ризиків. Але отримавши пропозицію у 22 мільйони євро відкату від контракту, Філатов звернувся до НАБУ.

І Микитась, який звільнився від НАБУ завдяки Татарову, знов був затриманий детективами.

Тепер знов Микитась у руках слідчих НАБУ та САП. Це великий гачок, адже зараз знов очевидно, що Татаров не всесильний. У САП нарешті через два роки з'явився самостійний керівник, і він може діяти без узгоджень з призначеним Офісом генеральним прокурором. І тому Татаров може втратити контроль за ключовим свідком у своїй справі, а НАБУ і САП отримати спільні показання і Микитася і Майбороди, які вони обидва підтвердять у суді.

Цікаво, який ще незаконний трюк викине Офіс президента, щоб знов повернути собі контроль за свідком?

Зараз, після призначення нового прокурора САП Олександра Клименка та після затримання Микитася, шанси, що Татаров отримає обвинувачення та піде під суд, значно зросли.

На фото угорі: Олег Татаров між помічником президента Сергієм Шефіром та міністром МВС Денисом Монастирським

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]