Народний депутат Гунько отримав підозру

|
Версия для печатиВерсия для печати

Голові Тимчасової слідчої комісії ВР з питань розслідування фактів корупції на держпідприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України Анатолію Гуньку, якого викрили на отриманні $85 тисяч неправомірної вигоди, оголосили підозру.

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

За даними слідства, народний депутат запропонував підприємцю отримати землю під обробку. Ця земля перебувала у сфері управління держпідприємств. Свої послуги він оцінив у розрахунку 130 доларів США за гектар.

В результаті досягнутих домовленостей за надання для обробки ріллі площею 1700 га одного з державних підприємств сума переданої неправомірної вигоди повинна була становити 221 тисячу доларів. При цьому 85 тисяч доларів мали стати авансом і бути передані до початку обробітку земель. Під час передачі авансу депутата і двох його пособників викрили.

Народному депутату повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (вимога та отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі).

Розслідування розпочато за заявою підприємця, у якого вимагали неправомірну вигоду.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України спільно з НАБУ викрили народного депутата, який за 85 тисяч доларів «продавав» землю Національної академії аграрних наук. За інформацією ЗМІ, йдеться про народного депутата Анатолія Гунька.

За даними НАЗК, торік стосовно Гунька був складений протокол у зв'язку з порушенням обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності.

Фото: Суспільне Чернігів

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]