НАТО могло краще озброїти Україну, щоб запобігти нападу Росії - Єнс Столтенберг

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Альянс NАТО міг краще озброїти Україну, щоб спробувати запобігти вторгненню Росії у 2022 році, заявив глава Північноатлантичного альянсу, який після понад 10 років покидає свою посаду, повідомляє Reuters.

В інтерв’ю німецькому щоденнику, опублікованому в суботу, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сказав, що надавши ту зброю, яку він надає Україні зараз, альянс міг попередити російський напад, зазначає Голос Америки.

«Тепер ми надаємо військові засоби для війни — тоді ми могли б надати військові засоби для запобігання війні», — сказав Столтенберг німецькому щотижневому виданню FAS.

За словами Столтенберга, який перебуває на посаді Генсека НАТО протягом всієї тривалості російської війни проти України, сказав, що в НАТО побоювалися ескалації напруженості з Росією і через це не хотіли надати зброю, про яку Київ просив перед повномасштабним вторгненням Росії.

Після початку війни Київ, який не є членом НАТО, отримував від союзників одну систему озброєння за одною, але кожну лише після тривалих коливань.

Столтенберг, колишній прем’єр-міністр Норвегії, у жовтні піде у відставку зі своєї посади в НАТО, яку він обіймав з 2014 року.

У червні колишнього прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте оголосили наступним керівником організації.

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]