Новий господар вуличної торгівлі в столиці - нові імена, старі схеми

|
Версия для печатиВерсия для печати

Торгівля в місті Києві —  справжнє поле битви за політичний вплив. КП «Міський магазин» — ключове підприємство в боротьбі різних політичних сил. Кожна зміна в його керівництві — це відображення складної гри за владу окремих груп впливу.

Передісторія

Впродовж багатьох років неформальним "королем" цієї сфери залишався Дмитро Білоцерківець, який контролював вуличну торгівлю через своїх довірених осіб. Серед них був Андрій Андрющенко, багаторічний  керівник міського магазину, від яких залежало розміщення об'єктів торгівлі.

Така ситуація тривала, допоки Андрющенко  не отримав дві підозри. Останній був звільнений, а Білоцерківець втратив контроль над підприємством.

Зі зникненням Білоцерківця з арени торгівлі, новим впливовим гравцем стає голова комісії з питань підприємництва та благоустрою депутата від "Слуги народу" Владислав Трубіцин, що ще більше ускладнило ситуацію. Амана Моламова, який входив до групи впливу разом із Трубіциним, спіткали корупційні скандали.

А депутат Трубіцин, побоюючись невідворотності покарання, покинув країну.

На початку повномасштабної війни Білоцерківець намагається повернути собі вплив.

Призначення Сергія Мартинчука, колишнього голови Печерської райдержадміністрації, директором «Міського магазину» здавалося логічним кроком для відновлення контролю, але це викликало нову хвилю проблем і підозр.

На тлі останніх змін у сфері торгівлі Києва, в центрі уваги опиняється новий керівник КП «Київ. Прозоро» - Ігор Горобець. Він, згідно з неофіційними джерелами, тісно пов'язаний з Ваганом Товмасяном, і тепер відіграє ключову роль у вирішенні, які малі архітектурні форми залишатимуться на своїх місцях, а які підуть під демонтаж.

Товмасян, здавалося б, продовжує справу свого попередника, сумнозвісного Владислава Трубіцина, спрямовуючи свої зусилля на новий розподіл впливу у торгівлі столиці. Всі ключові рішення проходять через нього, а на важливі посади в підприємствах призначаються особи, що викликають відчуття певного "збігу обставин".

Відомий Товмасян скандальною забудовою ресторанного комплексу в столичному парку Соломянського району, просто посеред зеленої зони. Колишній член партії регіонів, він урочисто відкривав філію партії в Святошинському районі. А ще він - бізнесмен із широким інтересом в різних галузях, помічений у співпраці із сепаратистами Луганської області в 2014 році.

З неофіційних джерел стало відомо, що спроби вирішити питання завершуються одним сценарієм: вас направляють до ресторану "Орлі", де вам доведеться вирішувати свої справи безпосередньо з новим "королем" київської вуличної торгівлі. Але чи не призведе це до повторення історії, покаже тільки час.

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

11:21
У другому півріччі 2024 року економічне зростання в Україні сповільниться - МВФ
10:24
LG повертається в Росію: під брендом ОХУІ (OHUI) буде продавати косметику
09:22
«Замах на українську ідентичність» Польський сейм засудив викрадення Росією українських дітей
08:07
Блінкен та Ламмі оголосили нові пакети допомоги: “Ми хочемо перемоги України”
20:08
В Україні 12 вересня очікуються короткочасні дощі, місцями грози, до +31° тепла
19:11
Генералу-рашисту, який планував «бліцкриг» із захоплення Харкова повідомлено підозру
18:32
В Україні хочуть відмінити вручення у школах золотих і срібних медалей.
17:10
СБУ затримала ексзаступницю голови Волинської ОВА, яка «заробляла» на ухилянтах
16:18
Байден заявив що США працює над зняттям обмежень щодо далекобійної зброї для України
15:04
У Києві якась сволота напала на митрополита Кримського та Сімферопольського

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]