Інститут серця став центром "чорної трансплантології", 11 лікарів затримано за підозрою у незаконному вилученні органів для пересадки, - ЗМІ

|
Версия для печатиВерсия для печати

Колишнього заступника глави МОЗ Михайла Загрійчука (на фото нижче - А.) та ще 10 лікарів затримали за підозрою у порушенні закону про трансплантацію органів людини.

Про це повідомляє LB.ua із посиланням на джерела.

Загрійчук був заступником міністерки охорони здоров'я Зоряни Скалецької. Наразі він працює завідувачем відділення трансплантації та хірургії органів черевної порожнини в Інституті серця, який очолює Борис Тодуров.

За даними джерела, його спільниками є лікарі ДУ "Інститут серця МОЗ України", КП "Волинська обласна клінічна лікарня" та КНП "Центральна міська клінічна лікарня" міста Києва.

Їх звинувачують в організації схеми "незаконного вилучення анатомічних матеріалів у людей, які перебувають у безпорадному стані та іншій залежності від правопорушників, з метою їх подальшої трансплантації".

Розпочато кримінальне провадження за ч.1, 2 ст. 255, ч. 5 ст. 143, та ч. 3 ст. 362 Кримінального кодексу України – порушення порядку трансплантації анатомічних матеріалів людини, створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній та несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї.

Всім 11 особам повідомлено про підозру.

"За даними двох співрозмовників LB.ua, обізнаними зі справою, слідство підозрює, що група медиків продавала чергу на трансплантацію, що були замішані і отримували кошти за махінації з чергою трансплант-координатори. Все це робили нібито заради того, щоб саме Інститут серця отримував органи для пересадок", - пише видання.

Таким чином, чергу "посували" за гроші. Тобто йдеться про втручання в ЄДІСТ, Єдину державну інформаційну систему трансплантації.

Два джерела заявили, що слідчі довго вели цю справу, використовували технічні засоби для прослуховування.

"Ми не даємо ніяких коментарів, звертайтеся до правоохоронних органів", - сказали LB.ua у приймальній Бориса Тодурова і кинули слухавку.

Джерело також повідомило, що затримання стількох медиків призвело до того, що в Україні два тижні не проводять пересадки. Лікарі бояться, каже обізнаний співрозмовник, констатувати смерть.

Фото: Інститут серця МОЗ України

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

09:02
Кабмін звернувся до зарубіжних партнерів щодо аудиту НАБУ. Якщо директора визнають неефективним - це підстава для звільнення, - "слуга народу" Радіна
09:00
Поліція затримала вбивць казахського опозіціонера
08:27
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті та втрати ворога на 21 червня
07:01
Охорона депутата-бандита "Колі-Котлєти" ("слуга народу") побила та пограбувала воїна у центрі Дніпра на очах його дитини
20:00
У п'ятницю в Україні сухо та спекотно
18:01
Джорджія Мелоні: Християнка, італійка, мати. Жінка, яка визначить долю Європи
16:18
Ближче до ЄС: Рада підтримала законопроєкт про публічні консультації
15:32
Румунія надасть Patriot Україні
15:26
Безвільна ВРП нарешті звільнила суддю Тандира, який на смерть збив нацгвардійця - весь цей час покидьок отримував зарплату
15:19
НАЗК викрило київського податківця у незаконному збагаченні на 25 мільйонів

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]