Один з найбільший світових виробників насосів повністю закриває свій бізнес у білорусі та росії

|
Версия для печатиВерсия для печати

Данський виробник насосів Grundfos продав керівництву російського підрозділу дві свої "дочки" у росії.

Про це повідомляє данське видання tvmv.

Як зазначає видання з посиланням на повідомлення самої компанії, данський виробник насосного обладнання Grundfos, який вважається чи не найбільшим у світі, повідомив про підписання угоди з керівництвом російського підрозділу про продаж двох своїх "дочок" у росії. Таким чином, промислова компанія Центральної Ютландії після приблизно чотирьох місяців пошуків знайшла спосіб позбутися своєї російської діяльності.

"Угода дозволяє новим власникам вести не пов'язаний з Grundfos бізнес у росії та білорусі. Бренд Grundfos та інші права на інтелектуальну власність Grundfos не є частиною угоди та залишаться повністю у власності Grundfos. Таким чином, діяльність триває без жодного зв’язку з компанією", - запевняє Grundfos.

Угода підлягає схваленню відповідними органами росії, Данії та ЄС. Процес затвердження угоди завершиться, на думку Grundfos, до кінця першого кварталу 2023 року.

"Часто отримання таких погоджень є формальністю. Але саме через ситуацію після вторгнення росії в Україну та подальших санкцій з боку ЄС проти росії це - обов’язково в даному випадку", - зазначає компанія.

Видання нагадує, що на початку березня 2022 року концерн Grundfos припинив свою діяльність у росії, а в серпні оголосив про закриття бізнесу в росії та білорусі. При цьому Grundfos повідомляв, що веде переговори з російським менеджментом щодо передачі йому в управління російських компаній, а також про реструктуризацію російського бізнесу. Пов'язані з цим одноразові витрати оцінювалися в 851 млн данських крон, або понад 113,5 млн доларів.

Ще у березні минулого року повідомлялося, що данська компанія Grundfos тимчасово припиняє виробництво на території росії. Найбільший у світі виробник насосного обладнання більше не прийматиме замовлення з росії та білорусі. Окрім того, компанія анулювала поточні замовлення на поставку у РФ та Білорусь і пожертвувала Україні 2 млн євро.

Фото: GettyImage

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]