ОВА: ситуація в регіонах України станом на 23 березня

|
Версия для печатиВерсия для печати

5 цивільних загинуло, 39 поранено в результаті російських обстрілів – ситуація на 09:00 23 березня у звітах ОВА.

Протягом минулої доби російські війська обстріляли територію 9 областей України.

Загалом з різних видів озброєння (міномети, танки, артилерія, РСЗВ, ЗРК “С-300”, БПЛА, тактична авіація) здійснено обстріли 133 населених пунктів, підтверджено ураження 49 об’єктів інфраструктури.

Попередньо загинуло 5 осіб та 39 поранено.

Донецька область

Із застосуванням мінометів, танків, ствольної, реактивної артилерії, БПЛА, ЗРК “С-300” та авіації російськими військами було завдано ударів по 51 населеному пункту області (Часів Яр, Авдіївка, Бахмут, Краматорськ, Дружба, Залізне, Спірне, Миньківка, Оріхово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Іванівське, Біла Гора, Водяне, Майорськ, Васюківка, Велика Новосілка, Міньківка, Іванівське, Колодязі, Верхньокам’янське, Предтечине, Північне, Південне, Петропавлівка, Новобахмутівка, Новопокровське, Новокалинове, Миколаївка, Карлівка, Красногорівка, Степове, Сєверне, Водяне, Первомайське, Полтавка, Побєда, Ласточкине, Бердичі, Орлівка, Нью-Йорк, Сіверськ, Тоненьке, Невельське, Мар’їнка, Вугледар, Новомихайлівка, Терни, Олександро-Шультине, Уманське, Нетайлове).

Зокрема, внаслідок артилерійського обстрілу в м. Часів Яр пошкоджено адмінбудівлю “Часовоярського вогнетривкого комбінату”. Без постраждалих.

У населених пунктах Авдіївка Покровського району та Іванівське Бахмутського району внаслідок артилерійських обстрілів загинула 1 та отримала поранення 1 особа. Зафіксовані влучання по території ПрАТ “АКХЗ”. Інформація щодо руйнувань не надходила.

В м. Бахмут артилерійськими обстрілами пошкоджено п’ятиповерховий житловий будинок та поранено 1 особу.

Внаслідок ракетного обстрілу у м. Краматорськ пошкоджено будівлю котельної, 3 гаражних бокси, 4 автомобілі та пошкоджено 1 газопровід низького тиску. Постраждалих немає.

В населених пунктах Вугледар та Краматорськ, внаслідок застосування ворогом ЗРК “С-300” пошкоджено будівлю котельні на території лікувального закладу. Без постраждалих.

Зафіксовано застосування ворогом ударних БПЛА типу “Ланцет” у населених пунктах Новобахмутівка, Петропавлівка, Часів Яр, Миколаївка, Новопокровське. Інформація щодо постраждалих та пошкоджень інфраструктури не надходила.

Всього зафіксовано пошкодження 16 об’єктів інфраструктури, з яких: 4 житлові будинки та 11 інших об’єктів інфраструктури.

Всього в області за добу загинула 1 та поранено 2 особи.

Херсонська область

Із застосуванням мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії, БПЛА російські війська обстріляли 23 населені пункти області (Херсон, Берислав, Антонівка, Новоолександрівка, Гаврилівка, Білозерка, Веселе, Велетенське, Зміївка, Козацьке, Іванівка, Дніпровське, Миколаївка, Молодіжне, Ольгівка, Червоний Маяк, Зеленівка, Тягинка, Новодмитрівка, Кізомис, Янтарне, о. Потьомкін, о. Круглик).

Зокрема, у м. Херсон внаслідок артобстрілу виникла пожежа одноповерхової складської будівлі. Жертв та постраждалих немає.

Інформація щодо пошкоджень інфраструктури в інших населених пунктах не надходила.

Всього за добу в області загинула 1 та поранено 2 особи.

Харківська область

Із застосуванням мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії окупанти здійснили обстріли 20 населених пунктів (Басове, Гоптівка, Дворічна, Стрілеча, Глибоке, Веселе, Вовчанськ, Охрімівка, Красне Перше, Кіндрашівка, Куп’янськ, Крохмальне, Чернещина, Орлянка, Сеньківка, Вільча, Іванівка, Лиман, Вовчанські Хутори, Вільхуватка).

Зокрема, в населених пунктах Вільча, Лиман, Вовчанські Хутори, Орлянка, Сеньківка та Вільхуватка внаслідок обстрілів пошкоджено 7 приватних та 1 багатоквартирний житловий будинок. Загинуло 2 особи.

У с. Чернещина Зачепилівського району під час обстрілу пошкоджено місцевий храм. Інформація щодо постраждалих не надходила.

Всього за добу в області зафіксовано пошкодження 9 об’єктів інфраструктури.

Запорізька область

Із застосуванням ствольної, реактивної артилерії та БПЛА російські війська здійснили обстріли 11 населених пунктів області (Білогір’я, Запоріжжя, Залізничне, Гуляйпільське, Малинівка, Гуляйполе, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка, Малі Щербаки, Кам’янське).

Зокрема, у м. Запоріжжя внаслідок обстрілу з РСЗВ “Смерч” частково зруйновано 2 дев’ятиповерхові житлові будинки з послідуючим загоранням в одному будинку балконів з другого по четвертий поверхи та в другому будинку на шостому поверсі. Пожежі ліквідовано. Поранено 32 та загинула 1 особа.

Під час інших обстрілів з РСЗВ у м. Запоріжжя пошкоджено 4 житлові будинки, 1 адміністративну будівлю, складські будівлі, будівлю СТО та автомобілі. Поранено 2 особи.

Всього в області зафіксовано пошкодження 12 об’єктів інфраструктури. Загинула 1 та поранено 34 особи.

Дніпропетровська область

Із застосуванням ствольної артилерії та БПЛА російські війська здійснили обстріли 3 населених пунктів (Іллінка, Марганець, Новокиївка).

Зокрема, у м. Марганець через артобстріл пошкоджено будівлю гаражу, 4 автомобілі та 4 будівлі АТ “Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат”. Жертв та постраждалих немає.

Внаслідок застосування БПЛА (скидання боєприпасів) у с. Новокиївка Нікопольського району пошкоджено господарську споруду та автомобіль. Інформація щодо жертв та постраждалих не надходила.

Всього за добу в області зафіксовано пошкодження 11 об’єктів інфраструктури.

Сумська область

Із застосуванням мінометів, артилерії та БПЛА російські окупанти здійснили обстріли 16 населених пунктів області (Атинське, Волфине, Бунякине, Бачівськ, Гірки, Грабовське, Павлівка, Попівка, Дем’янівка, Есмань, Іскрисківщина, Білопілля, Юнаківка, Басівка, Краснопілля, Басівка).

Поблизу с. Грабовське Сумського району внаслідок застосування ворогом БПЛА (скидання боєприпасів) поранено 1 особу. Інформація щодо пошкоджень інфраструктури не надходила.

Луганська область

Із застосуванням мінометів, танків та артилерії російські війська здійснили обстріли 4 населених пунктів (Макіївка, Білогорівка, Новоселівське, Невське). Інформація щодо постраждалих та пошкоджень інфраструктури не надходила.

Чернігівська область

Із застосуванням мінометів, ствольної артилерії та БПЛА (скидання боєприпасів) російські війська здійснили обстріли 4 прикордонних населених пунктів області (Архипівка, Михальчина Слобода, Хрінівка, Клюси). Інформація щодо постраждалих та пошкоджень інфраструктури не надходила.

Миколаївська область

Під артилерійським вогнем противника опинилась акваторія м. Очаків. Без постраждалих. Інформація щодо постраждалих та пошкоджень інфраструктури не надходила. 

Угорі: уламки та гільзи снарядів, які зібрали фермери після робіт на полях Київщини під Бородянкою. Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]