ОВА: ситуація в регіонах України станом на 30 жовтня

|
Версия для печатиВерсия для печати

Армія Російської Федерації упродовж доби здійснила обстріли 10 областей України.

Про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 понеділка, 30 жовтня,

У Хмельницькій області вночі під час повітряної тривоги працювали сили протиповітряної оборони. Постраждалих і пошкоджень цивільної інфраструктури немає.

У Чернігівській області ворог бив з мінометів та АГС по Чернігівському і Новгород-Сіверському районах. Дані уточнюються.

У Сумській області вночі та зранку росіяни здійснили всім обстрілів прикордоння. Зафіксовано 47 ударів з мінометів та артилерії.

Обстрілів зазнали Хотінська, Білопільська, Есманська і Середино-Будська громади.

Вчора протягом дня росіяни здійснили 23 обстріли прикордоння Сумщини. Зафіксовано 192 удари з мінометів та АГС, а також атаку дрона-камікадзе типу FPV. Крім того, ворожий дрон скинув вибухівку.

Атак зазнали Білопільська, Краснопільська, Миропільська, Хотінська, Путивльська, Середино-Будська, Шалигинська й Есманська громади.

У Запорізькій області 23 населені пункти перебували під ворожим вогнем.

Внаслідок обстрілу із РСЗВ Новояковлівки поранено 16-річного хлопця.

Постраждала 59-річна жителька Оріхова, яка потрапила під артобстріл.

За добу правоохоронці зафіксували 35 атак БпЛА по Гуляйполю, Новодарівці, Чарівному, Малинівці, Роботиному, Малій Токмачці, Полтавці, Кам'янському, Малих Щербаках і П'ятихатках, вісім обстрілів із РСЗВ Новояковлівки, Малої Токмачки, Малинівки та П'ятихаток, а також три авіаудари по Оріхову і Роботиному.

132 артобстріли прийшлися по території Біленького, Залізничного, Новоандріївки, Левадного, Єгорівки, Білогір'я, Темирівки, Степового, Кам'янського, П'ятихаток, Малих Щербаків та інших прифронтових міст і сіл.

У Дніпропетровській області вночі українські оборонці збили дві ворожі ракети. Уламки впали у Дніпровському районі. Там пошкоджені п'ятиповерхівка, приватний будинок та авто.

Нікополь агресори двічі обстрілювали з важкої артилерії, а також спрямували сім дронів-камікадзе. Пошкоджені чотири будинки, господарча споруда, два приватні підприємства, вантажівка і лінія електропередач.

По Мирівській громаді Нікопольського району росіяни випустили 5 артилерійських снарядів.

У Харківській області вночі ворог з артилерії обстріляв село Новоосинове Куп'янського району. Пошкоджено приватний будинок і гараж.

Також ворог вночі обстріляв Куп'янськ-Вузловий. Пошкоджено приватний будинок і паркан.

На Слобожанському напрямку російські війська зберігають присутність у прикордонних районах, проводять диверсійно-розвідувальну діяльність.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили сім атак у районах Синьківки та Іванівки.

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Кислівка, Берестове.

Внаслідок артилерійського обстрілу села Подоли Куп'янського району пошкоджено приватне домоволодіння.

Через обстріли з артилерії Куп’янська пошкоджено приватне домоволодіння, горів приватний житловий будинок.

У Луганській області росіяни намагались здійснити атаку на південний схід від Тернів Донецької області. За добу ворог здійснив 139 обстрілів Луганщини (випустив 526 снарядів).

У Донецькій області під вогнем перебували Залізне, Авдіївка, Курдюмівка, Острівське, Новоукраїнка, Урожайне, Комар. Пошкоджено магазин, автомобіль, гараж.

За добу на Донеччині одна людина загинула.

У Миколаївській області вночі ППО знищила п'ять ворожих БпЛА Shahed-131/136. Внаслідок падіння уламків одного зі збитих дронів горіло складське приміщення фермерського господарства в Баштанському районі.

Вчора вдень та в понеділок вночі артилерійські обстріли фіксувалися по акваторії Очаківської громади.

Також в неділю ворог завдавав артилерійських ударів за межами населеного пункту Куцурубської громади.

По Херсонській області російська армія здійснила 95 обстрілів (випустила 514 снарядів), з них по Херсону — 10 обстрілів (46 снарядів).

Вчора вдень загарбники з артилерії обстріляли Новоберислав. Загинув 46-річний чоловік.

Хрещенівку росіяни обстріляли з артилерії. Пошкоджені сільгосптехніка й автомобіль, обірвані електродроти, через що село частково знеструмлене.

Упродовж дня ворог атакував Херсон з артилерії. У 43-річної жінки вибухова травма, осколкове поранення кінцівки. У 36-річної жінки поранення склом потилиці. В чоловіка вибухова травма.

В понеділок, 30 жовтня, через обстріл Херсона загинула 91-річна жінка.

На фото вгорі: ворог двічі цілив по Нікопольщині з важкої артилерії. Спершу вдарив по районному центру. У місті пошкоджені 3 приватні будинки та лінія електропередач. Потім – вгатив по Червоногригорівській громаді. Там понівечені 10 осель місцевих, 5 господарських споруд, 3 гаражі. А ще – газогони й електромережі. Усюди минулося без загиблих і постраждалих.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]