Польща перестала пропускати вантажівки з Білорусі

|
Версия для печатиВерсия для печати

Польща перестала приймати вантажні автомобілі, які прямують з Білорусі через пункт пропуску "Козловичі".

Про це повідомляє білоруський Державний митний комітет. Це єдиний пункт пропуску, що залишався відкритим для вантажівок на польсько-білоруському кордоні.

За даними відомства, дев'ятого липня черги з вантажівок не було, але за ніч їх кількість зросла до 600. повільніше за звичайне", – йдеться в повідомленні.

Пункт пропуску "Козловичі" (з польського боку "Кукурики") знаходиться у Брестській області. Це був єдиний КПП, який пропускав вантажний автотранспорт із Білорусі. Ще один пункт – "Брест" ("Тереспіль") – здійснює перепустку пасажирського автотранспорту. Інші КПП були закриті через міграційну кризу та погіршення відносин між Польщею та Білоруссю.

Польща заборонила в'їзд на свою територію вантажівкам із номерами РФ та Білорусі. Що відбувається на кордоні та що кажуть водії?

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський на початку липня не виключив, що Польща може закрити кордон із Білоруссю для вантажних автомобілів. При цьому, як сказав він, обмеження не вводитимуться для людей. "Ми не ускладнюватимемо життя простих поляків і простих білорусів", – сказав він.

У червні 2023 року польська влада вже закривала в'їзд на свою територію для вантажівок з білоруськими та російськими номерами. Такі заходи щодо Росії були пов'язані з військовою агресією в Україні, а для Білорусі – з переслідуванням представників польських нацменшин, а також восьмирічним тюремним терміном журналісту Анджею Почобуту, активісту не визнаної білоруською владою Союзу поляків.

Дев'ятого липня Польща обмежила в'їзд автомобілів із білоруською реєстрацією. Вони зможуть перетинати кордон лише у присутності їхнього власника, повідомили у польській митниці Reform.news. В офіційній відповіді представник митної служби послався на доповнення, внесені до регламенту Євроради наприкінці червня.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]