Радник Ердогана: «зерновими коридорами» з України можна вивезти до 25 мільйони тон зерна

|
Версия для печатиВерсия для печати

До кінця року "зерновими коридорами" з України може бути експортовано близько 20-25 млн тонн зерна, відправку якого координуватиме центр у Стамбулі. Прибуття перших суден можна очікувати за два тижні.

Про це повідомив речник і радник президента Туреччини з міжнародних питань Ібрагім Калин, передає Укрінформ із посиланням на Hürriyet.

“На ринки може потрапити 20-25 млн тонн зерна з України”, - цитує видання слова Калина.

Він зазначив, що очікуваний обсяг зерна, що може бути експортований, до кінця року становитиме від 40 до 50 млн тонн, зокрема до 20-25 млн тонн з України та 25-30 млн тонн з росії. Таким чином, завдяки підписаній угоді та за координації центру в Стамбулі на світові ринки може надійти до 50 млн тонн зерна.

Речник президент Туреччини висловив переконання, що відвантаження зерна - в інтересах цих країн.

"Ми можемо очікувати, що перші кораблі прибудуть через два тижні. Це залежить і від того, наскільки готові країни”, - сказав він.

Калин також нагадав деталі досягнутої у Стамбулі угоди.

“Коли судно виходитиме з портів Одеси, воно йтиме в Чорне море за визначеним українцями маршрутом та під їхнім контролем. Центр (у Стамбулі - ред.) буде поінформований на кожному етапі. Після входу в турецькі води за суднами продовжуватимуть спостерігати. Коли вони прибуватимуть в Стамбул, то в певний момент будуть перевірятися. Така ж процедура буде застосована до суден, що відправляються. Відвантажень, окрім зернових, не буде”, - сказав речник Ердогана.

Він також висловив сподівання, що підтримка ініціативи щодо вивезення зерна іншими країнами може створити атмосферу довіри, яка “прокладе шлях до припинення вогню, обміну полоненими та мирних угод”.

Як повідомлялося, 22 липня у Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії було досягнуто домовленостей про здійснення вивезення зерна та іншого продовольства з портів України.

У міноборони Туреччини повідомили, що Спільний координаційний центр із моніторингу «зернових коридорів», створення якого передбачене досягнутими в рамках угоди домовленостями, вже розпочав роботу у Стамбулі.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У п'ятницю в Україні короткочасні дощі, на півдні до +28°С
19:08
Міністр-кримінальник Сольський подав заяву про відставку
18:03
Автівки на потреби армії: який транспорт можуть забрати
16:24
Голову райсуду на Дніпропетровщині взяли на хабарі
16:15
Антитютюнові активісти заплуталися у власній бухгалтерії і не хочуть звітувати за отримані гранти
14:18
ПЦУ спростувала міф про те, що жінкам неможна перебувати у церква в брюках і з непокритою головою
12:59
Щільність застосування дронів на бахмутському напрямку небачена раніше — військовий
10:55
Шабунін: Офіс Генпрокурора закрив понад 1,2 тис. проваджень щодо бізнесу, проте лише 2 з них належать БЕБ, яке "стриже" підприємців
09:02
Офіс генпрокурора після аудиту закрив кожну п'яту справу проти бізнесу, найбільше "туфти" плодить ДБР "імені Татарова"
08:27
Українські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]