Є разюча прірва між закупівлями для армії та для Укравтодору - експерти (ВІДЕО)

|
Версия для печатиВерсия для печати

Експерти перевірили у "Прозорро" закупівлі, що здійснювалися останніми роками для потреб армії та на будівництво доріг, і виявили разючу прірву, що вимірюється в десятикратному розмірі. У 2021 році на асфальтування в Україні протендери в 10 разів більше, ніж на матеріальне забезпечення армії воюючої країни.

Про це пише видання "Наші гроші".

Було зроблено вибірку з 2017 року, коли всі державні замовники перейшли до "Прозорро". Причому, військові закупівлі в порядку експерименту туди перейшли майже на рік раніше від "Укравтодору".

"Загалом на військові потреби за ці п’ять років провели закупівлі на 147 млрд грн. Укравтодорівскі служби провели тендери на ремонти доріг у цей же період на 635 млрд грн". - йдеться в публікації.

А в 2021 році служби "Укравтодору" протендерили на асфальтування у 10 разів більше, ніж було витрачено на матеріальне забезпечення армії воюючої країни.

"Найбільший розрив почався зі стартом "Великого будівництва" Володимира Зеленського", - наголошує видання.

Проте, у розрізі предметів закупівель ситуація виглядає ще гірше.

Так видання проаналізувало замовлення Міноборони на обмундирування - білизну, уніформу, шоломи, берці, сумки, тощо.

 

"Зменшення уваги нової влади до армії очевидно навіть у дрібницях", - констатує видання.

Також, експерти звертають увагу, що все більша частка будівництва доріг робиться на позичені і в Україні, і за кордоном гроші.

"Торік виплати по кредитам міжнародним банкам та по ОВДП склали рекордні 15 млрд грн. Так що, коли наступники захочуть змінити тенденцію фінансування армії, то цілком може виявитись, що вже не буде з чого", - резюмують експерти.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]