Росія має намір продавати своє вугілля в обхід санкцій під видом монгольського

|
Версия для печатиВерсия для печати

"Монгольська суміш" може дозволити росії обійти західні санкції щодо вугілля.

Про це пише російське видання "Ведомости".

Зазначається, що Улан-Батор повернувся до ідеї експорту вугілля через російські порти Далекого Сходу. Торгівля здійснюватиметься з країнами Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

При цьому ні про відкриття, ні про розробку нових родовищ Монголією заявлено не було.

Видання припускаєє, що вугілля для нових торгових угод Монголія не має. Продукт буде російським, проте продаватиметься під виглядом монгольського.

За тією ж схемою нещодавно було виявлено продаж російської нафти. Про це писали видання The Wall Street Journal та Bloomberg.

Так, росія почала завантажувати свою сировину на танкери за адресою "напрямок невідомий". Далі російська нафта змішувалася з іншою, перетворюючись на "латвійську суміш" та "туркменську суміш".

На такій схемі була помічена, зокрема, американська компанія Shell. Компанія змішувала 49,99% нафти з росії із 50,01% нафти з інших джерел. Неофіційно таку суміш називали "латвійською сумішшю", яка, за даними Bloomberg, серед іншого виробляється у латвійському Вентспілсі, куди російські нафтопродукти доставляють із Приморська.

Експорт енергоресурсів є ключовим джерелом фінансування нарощування військової потужності росії та її агресії проти України. Щоб пролити світло на ті країни, які продовжують купувати російські нафту, газ і вугілля, та пояснити, як змінилися обсяги та вартість імпорту з початку повномасштабного вторгнення, Центр досліджень енергетики та чистого повітря (CREA) зібрав детальну інформацію щодо постачання викопного палива з рф морським транспортом і трубопроводами. Читайте про це в матерыалі

Глава МЗС Дмитро Кулеба звернувся із цього приводу до компанії Shell. Він спитав, чи не пахне російська нафта українською кров'ю.

Згодом Shell вибачилася за реалізацію схеми. І пообіцяла поступово відмовитись від російської нафти.

З моменту вторгнення в Україну 11 млн. барелів російської нафти було завантажено за такою схемою порівняно з нулем обсягу до війни.

Експорт енергоресурсів є ключовим джерелом фінансування нарощування військової потужності росії та її агресії проти України.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]