росія не мала б сучасної зброї без деталей зі США та Європи – NYT

|
Версия для печатиВерсия для печати

Минулого місяця до України приїжджали американські спеціалісти, які розбирали російське озброєння, що було залучене під час агресії проти України.

Про це повідомляє The New York Times.

За даними газети, протягом тижневого візиту в Україну минулого місяця фахівці розібрали передане модернізоване російське озброєння, такі як невеликі лазерні далекоміри та секції з наведення крилатих ракет.

Спеціалісти, яких СБУ запросила для самостійного аналізу передового російського озброєння, виявили, що майже вся з них містила деталі від компаній зі США та Європейського Союзу. Йдеться про мікрочипи, друковані плати, двигуни, антени та інше.

«Модернізовані російські системи озброєння та комунікацій побудовані на основі західних чипів», – сказав Демієн Сплітерс, один із фахівців неурядової організації Conflict Armament Research, що ідентифікує та відстежує зброю й боєприпаси.

Він додав, що російські компанії протягом десятиліть мали доступ до «безперервних поставок» західних технологій.

Зазначається, що американські посадовці вже давно пишаються здатністю своєї країни постачати технології та боєприпаси решті світу. Проте після того, як росія вторглася в Україну наприкінці лютого, Сполучені Штати зіткнулися з сумною реальністю: інструменти, які російські сили використовують для ведення війни, часто є частиною американських інновацій.

Водночас ці технології також дали Сполученим Штатам та її союзникам важливий важіль впливу на росію. Так, з початку агресії рф проти України, Сполучені Штати і десятки інших країн заборонили до росії експорт передових технологій, таким чином припиняючи можливості рф виробляти зброю, щоб замінити вже знищену під час російсько-української війни.

Як повідомлялося, Міністерство оборони України заявило, що впродовж 100 днів боротьби з російськими загарбниками українці пройшли шлях створення нації більший, ніж за останні 100 років, та показали, що є найхоробрішою нацією, а українська армія - одна з найсильніших.

«Аргумент»


На цю тему:

 

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]