РПЦ досі залишається відкритим входом для окупантів в Україну, - історик

|
Версия для печатиВерсия для печати

Російська Православна Церква досі залишається для російських окупантів входом в Україну.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів історик, офіцер 3-ї окремої штурмової бригади Олександр Алфьоров.

«Путін зайшов на територію нашої держави, використовуючи три патерни: російська мова і російська культура; 9 травня і культ якоїсь «общності», перемоги і братерства; Російська Православна Церква… Якщо російська мова і 9 травня вже не є входом, то РПЦ – це той патерн, який лишився для входу окупантів усередину держави через наші блокпости і фронт конкретно в людей», - зазначив Алфьоров.

За його словами, Російська Православна Церква в Україні мала унікальний шанс приєднатися до Собору в 2018 році разом із Українською Автокефальною Церквою та Київським Патріархатом і стати повноцінною автокефальною Церквою. Утім, вона від цього відійшла.

«Це страшна історія, яка має бути припинена. Це мають розуміти держава і наші громадяни. Церква для Росії – це завжди ручний інструмент та інституція впливу РФ», - додав історик.

Нагадаємо, 83% громадян вважають, що держава тією чи іншою мірою має втрутитися в діяльність УПЦ МП, зокрема 63% підтримують повну заборону УПЦ МП. Парламетська фракція партії "Слуга народу" та Офіс Президента всіляко саботують заборону РПЦ в Україні (упц мп), бо їм насправді українське не болить.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]