Ворог захопив Шуми під Торецьком: наслідки

|
Версия для печатиВерсия для печати

У Донецькій області, на торецькому напрямку, росіяни захопили село Шуми та просунулися в районі селища Північне.

Про це повідомив український інформаційний ресурс DeepState, який вчора, 21 червня, о 21.45 оновив свої інтерактивні карти.

Тут констатують провал української оборони в районі Північного, котрий став «новою вкрай гарячою точкою». У DeepState кажуть, що достеменна причина провалу оборони поки що невідома. Станом на кінець 21 червня росіяни ще просунулися вздовж вулиці, що йде паралельно залізниці, а також захопили насосну станцію та відвал 1. Ворога помічено й біля відвалу 2, стрілецькі бої в тому районі не вщухають.

«Росіяни будуть намагатися розвинути тактичний успіх, стягнувши додаткові резерви в даний район», - пише DeepState. – «Їх мета очевидна – зайняти Торецьк».

Не зовсім розуміє, навіщо це загарбникам, український військовий журналіст Богдан Мирошников.

Він вважає, що розташування торецького району оборони є таким , що він береться тільки у тому випадку, якщо одночасно вийти на трасу Покровськ-Костянтинівка (північніше Очеретиного) та перетнути канал Сіверський Донець-Донбас у районі Часового Яру.

«Зараз обидві умови не виконані, а окупанти тупо йдуть в лобову на немаленький укріпрайон, який за розміри якщо не більше авдіївського, то щонайменше такий самий», - констатує Мирошников.

При цьому оглядач вважає, що торецький район має приблизно таку саму важливість, як і сіверський. Він припускає, що росіяни через те й взялися за торецький напрямок, що не можуть зараз просунутися в районах Часового Яру та Очеретиного – «тому вже атакують другорядні ділянки на цьому етапі». Ще одна ймовірна ціль – відтягування резервів ЗСУ з критичних напрямків.

Раніше народна депутатка Мар’яна Безугла повідомила, що російські війська здійснили прорив позицій Сил оборони України у напрямку на Торецьк і звинуватила у тому вище командування ЗСУ: Прорив росіян на Торецьк, оборонних споруд знову нема, - "слуга народу" Безугла.

«Аргумент»


На цю тему:

Полковник МВС Олександр Панченко: Як здавали південь України

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]