ЄС та G7 затвердили «стелю» цін на нафтопродукти з рф

|
Версия для печатиВерсия для печати

Запроваджено два обмеження на рівні 100 та 45 доларів.

Євросоюз затвердив два обмеження цін на російські нафтопродукти. Також «стелю» цін затвердили країни «Великої сімки», повідомили у пресслужбі Єврокомісії.

«Ми змушуємо Путіна платити за його жорстоку війну. Росія платить високу ціну, оскільки наші санкції руйнують її економіку, відкидаючи її на одне покоління назад. Сьогодні ми ще більше посилюємо тиск, вводячи додаткові обмеження цін на російські нафтопродукти. Це було узгоджено з нашими партнерами з G7 і ще більше підірве ресурси Путіна для ведення війни. До 24 лютого, рівно через рік з початку вторгнення, ми прагнемо запровадити десятий пакет санкцій», – заявила очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Обмеження встановлені на рівні 100 доларів за барель на бензин та дизельне пальне, а також 45 доларів – на продукцію з низькою доданою вартістю.

«Обмеження цін на нафтопродукти буде запроваджено з 5 лютого 2023 року. Він включає 55-денний період згортання для морських російських нафтопродуктів, придбаних вище ліміту ціни, за умови, що вони завантажені на судно в порту завантаження до 5 лютого 2023 року та розвантажено в кінцевому порту призначення до 1 квітня 2023 року», – пояснили у Єврокомісії.

Вказано, що Європейська Рада повернеться до перегляду механізму обмеження цін на сиру нафту в середині березня, і регулярно переглядатиме «стелю» цін  кожні два місяці.

Раніше вже повідомлялося, що Сполучені Штати Америки й партнери хочуть у березні переглянути «стелю» цін на російську нафту.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]