Серед вулиць, що хочуть перейменувати у Києві, є такі, яким не можна змінювати назви - Інститут Нацпам'яті

|
Версия для печатиВерсия для печати

Голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович повідомив, що серед вулиць, які в Києві пропонують перейменувати, є близько 30, які точно не можна перейменовувати.

Про це він сказав в ефірі Всеукраїнського інформаційного телемарафону.

"Міська рада (Київська міська рада збирає пропозиції киян щодо перейменування міських об’єктів, які підпадають під процес дерусифікації і вже зібрано 467 пропозиції, -  ред)… винесла перелік вулиць… близько 500 вулиць, єдиний нюанс в тому, що в цьому переліку вулиць "затесалось" десь 30 назв, які точно не можна перейменовувати. Ми вже дали відповідного листа на Київську міську раду, провели попередні консультації з депутатами і я думаю, що вони врахують. Бо там, наприклад, Тичина потрапив до цього переліку, чи Микола Бажан, чи Рахманінов, який долучився до створення музичної школи в Києві", - сказав Дробович.

Він зазначив, що Росія зробила все, щоб отруїти спільну спадщину і багато людей вимагають від своїх депутатів діяти, однак в деяких питаннях треба поміркованість.

"Насправді щось термінове з символічним цим простором (символами "братських" відносин з росією, - ред) потрібно робити, але, з іншого боку…не треба "по-більшовицьки", - сказав Дробович.

Також він зазначив, що на виконання вимог громад пам’ятники треба демонтовувати, але не руйнувати, а передавати в музеї.

"По пам'ятниках. Ми з Міністерством культури та інформаційної політики після декількох демонтажів, таких доволі емоційних, підготували позиційний матеріал з рекомендаціями і процедурами як ці переміщення пам’ятників потрібно робити, якщо у міській владі в регіонах хочуть це робити…Обов'язково йти по процедурі, не руйнувати, не топтати, не паплюжити, не вподібнюватись дикунству росіян. Треба обережно, якщо навіть пам’ятник стосується російської імперії чи комуністично-тотального режиму, його треба зняти, виконати закон або виконати вимогу громади і перемістити в музей", - сказав Дробович.

Він акцентував, що наші діти і онуки потім зможуть прийти в музеї і почитати про діячів, які були долучені до тоталітарних злочинів і тому пам’ятники їм були в Україні демонтовані.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]