Штучне блокування податкових накладних триває: бізнес вкотре звернувся до Кабміну і ОП

|
Версия для печатиВерсия для печати

Проблема відшкодування ПДВ та блокування податкових накладних не знята - так, більшість податкових накладних, що було заблоковано протягом жовтня 2022 року, на жаль, не змогли бути оскаржені в адміністративному порядку.

Про це йдеться у заяві Європейської Бізнес Асоціації.

"На жаль, деякі напрямки роботи таки потребують суттєвого покращення в цих аспектах, зокрема, податковий. Так, з моменту як в країні відновив функціонування Реєстр податкових накладних (27 травня 2022 року), питання їх реєстрації та, загалом, відшкодування ПДВ постійно залишається проблемним. Періодично у Податкової служби виникають ідеї щодо змін, періодично проблема набуває більш гострого характеру (як у жовтні 2022 року).

Водночас, станом на зараз проблема все ж не знята - бізнес продовжує страждати від блокування та труднощів з відшкодування. Більшість податкових накладних, що було заблоковано протягом жовтня 2022 року, на жаль, не змогли бути оскаржені в адміністративному порядку, і компанії будуть змушені звертатись до суду, де, на жаль, розгляд справ може тривати роками - ну а обігові кошти компаній буде до тих пір заблоковано", - йдеться у позиції асоціації.

Там наголосили, що обіцяне автоматичне розблокування на підставі таблиць інформації не працює на практиці.

Система реєстрації і алгоритм розблокування накладних створені так, щоб на кожному етапі ручне втручання могло завадити автоматичній роботі системи та створити умови для подвійної сплати податків для наповнення бюджету країни, підкреслили в ЄБА.

"Водночас, протягом усього періоду воєнного стану компанії повідомляють про отримання запитів від регіональних підрозділів Державної податкової служби України надати пояснення щодо задекларованих збитків компанії. І особливо зухвало звучить завчена податківцями фраза, що "війна то не причина декларувати збитки…".

Компаніям відмовляють у прийнятті річної звітності у разі якщо компанія задекларувала своє право на пільги по чотирьох видах податків (земельний, орендна плата за землю державної та комунальної власності, екологічний, майновий) на територіях, які були окуповані чи на них велись активні бойові дії.

Також з незрозумілих причин податківці відмовляють прозорим компаніям у праві скористатись діючими нормами Податкового кодексу щодо неможливості подання звітності чи відсутності первинних документів через втрату таких внаслідок активних бойових дій чи окупації", - розповіли також в асоціації.

Асоціація закликала "переглянути такі підходи до роботи з прозорим бізнесом" і звернулась до Кабінету Міністрів України, Офісу Президента з проханням "посприяти у захисті законних прав та інтересів представників бізнесу".

Штучне, корупційне блокування податкових накладних в Україні збагачує ообраних і нищить бізнес решти, нищить країну. Бенефіціара цього злочину треба шукати серед тих, хто стоїть за Офісом Президента та його (точніше - Іогря Коломойського) "кишенькового" уряду. Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У суботу в Україні хмарно з проясненнями, дощі в центрі та на півдні
18:08
Смерть на колесах: чому китайські електромобілі становлять серйозну загрозу для нашої безпеки
17:04
"Після перемоги Революції Гідності": чому по Татарова, Портнова та інших зрадників з цієї кодли українці все одно прийдуть
16:58
Продаж картин Медведчука, які мають музейне значення, буде зупинений - АРМА
16:05
Генерал СБУ, покидьок Ілля Вітюк у 2014 році знімав Майдан з боку «Беркута» - Слідство.Інфо
15:33
Олександр Чупак: Чому держава не спроможна розв’язати демографічну проблему
13:18
Новини агентури ФСБ: нардеп Артем Дмитрук співпрацює зі священником УПЦ МП Чертиліним, якого підозрюють у держзраді, – Bihus.Info
12:18
Геть від москви: Молдова скоротила зовнішні торговельні відносини з рф до 3%
11:02
Перше збиття Ту-22М3 у повітрі: ЗСУ вразили літак за 300 кілометрів від України (ВІДЕО)
10:54
Ракетний удар рф по Дніпру та області: вбито 9 осіб, зокрема 3 дітей, понад 25 дістали поранення

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]