Схожий більше на Коломойського, ніж на українця міністр заявив, що музей російського письменника-шовініста Булгакова закривати не треба

|
Версия для печатиВерсия для печати

Міністр культур та інформаційної політики Олександр Ткаченко не розуміє, чим "завадив" Національній спілці письменників музей Булгакова у Києві, закриття якого вони ініціювали.

Про це глава відомства заявив під час брифінгу 2 вересня.

Міністр, коментуючи відповідне звернення Спілки, заявив, що музей російського письменника у центрі столиці "точно" закривати не треба. Аргументував свою позицію Ткаченко тим, що Міхаіл Булгаков – "киянин".

"Мені дивно було прочитати заяву пілки письменників. Чим завадив музей Спілці письменників – не знаю. Булгаков киянин. Так, у нього були в деяких його творах, художніх, підкреслюю, творах, репліки певних героїв щодо визвольних змагань України на початку 20-го століття.

Але думаю, що музей тут точно не винен. Ні музей, ні пам’ятник. Я думаю, що спілці є чим займатися, ніж вирішувати питання музею Булгакова. Позиція очевидна – точно не варто чіпати", – наголошує глава Мінкульту.

Нагадаємо, 30 серпня у секретаріаті Національної спілки письменників України ініціювали закриття музею російського письменника у Києві, який "оспівав і возвеличив не лише царат і монархію, а  й нелюдську жорстокість, яка притаманна росіянам і є основною рисою російської нації".

Замість музею Булгакова спілка письменників пропонує створити музей видатного українського композитора Олександра Кошиця. Він мешкав у тому ж будинку до 1906 року.

Крім того, раніше з фасаду одного із корпусів КНУ імені Шевченка зняли меморіальну дошку, присвячену Булгакову. Учасниця громадської організації "Експертний корпус" Тетяна Швидченко, яка була ініціаторкою демонтажу, вважає, що меморіальна дошка російському письменнику була "маркером окупації".

До війни: на фото угорі - "друзі" українського народу: вірогідний агент ФСБ рф  Григорій Суркіс (ліворуч), "шістка" Ігора Коломойцського, покидьок Олександр Ткаченко (у центрі), їхній поплічник Василь Хмельницький - такий же, як і два попередніх "пана", які багато років "пасуться" на бідах українців і України

«Аргумент»


На цю тему:

 

 

 

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]