Слуга народу (Джокер) Роман Кравець, партнер Шарія та Медведчука, залишається безкарним - його покривають українофоби з Банкової

|
Версия для печатиВерсия для печати

Адмін Telegram-каналу "Джокер" повернувся в Україну і безкарно продовжує свою антиукраїнську діяльність. Сволоту покривають найвищі посадові особи держави.

Про це пише Цензор.НЕТ.

Нещодавно медіа остаточно зірвали маску з адміністратора "Джокера". Виявилося, що за цим псевдонімом ховається 29-річний "слуга народу" Роман Кравець, який на момент розслідування журналістів був у Нідерландах.

За даними наших джерел, Кравець повернувся в Україну та продовжує займатись своєю діяльністю після довгого затишшя через гучний сюжет "Громадського".

Нагадаємо, за даними авторів матеріалу, Кравець живе в розкішній квартирі в одному з найпрестижніших житлових комплексів, пересувається на авто з охороною і регулярно виїжджає за кордон навіть під час війни. Джерела доходів ніхто не пояснив.

Охорону сам Джокер пояснював "подарунком Малюка". Проте в СБУ згодом заявили, що Служба безпеки не надавала жодної охорони власнику Telegram-каналу.

Відомо, що 29-річний Кравець не має бронювання, проте його так і не мобілізували. Це дозволяє йому спокійно виїжджати за кордон під час воєнного стану.

Після оприлюднення матеріалу журналістами представники Офісу Президента чи "Слуги народу" ситуацію із Романом Кравцем не прокоментували.

Ба більше, Джокер досі перебуває у списках партії "СН".

Розслідувачі з'ясували, що за останні два роки він витратив на купівлю автомобілів для свого автопарку понад 8 мільйонів гривень, а також сотні тисяч доларів пішли на подорожі.

"За даними наших джерел, які збігаються з датами з витягу ДПСУ, 18 травня до Саудівської Аравії Джокер їздив на бій Тайсона Ф'юрі та Олександра Усика. Підстава для виїзду з України у витягах з бази прикордонників відсутня, а це може означати, що або Роман Кравець не стоїть на військовому обліку у свої 29 років, або він виїхав, бо про це хтось дуже попросив", — зазначають автори матеріалу.

Судячи з вояжів та дорогих покупок, грошей у Кравця і справді багато. Однак мало хто задається питанням, як же Роман Кравець зумів накопичити такі вражаючі статки у свої 29 років.

Щоб дійсно зрозуміти, звідки взялися ці кошти і хто стоїть за успіхом Кравця, розглянемо початок його кар’єрного шляху.

Тоді Роман Кравець випадково опинився серед кола впливових людей, а згодом почав використовувати проросійські майданчики для просування наративів, вигідних для Москви.

"Співпраця з Шарієм"

З жовтня 2019 року Джокер активно діє в українському інформаційному просторі. Він представляв себе як пранкер, який вів переписку від імені тодішнього генерального прокурора України Руслана Рябошапки.

На своєму каналі Кравець публікував листування з депутатами Богданом Яременком, Михайлом Радуцьким і Миколою Тищенком і демонстрував вражаючий приріст підписників — 10-15 тисяч на день.

На той момент ще не було відомо, що канал адмініструє Роман Кравець, але Telegram-канал "Джокер" активно просували проросійські пропагандисти з сайту "Страна.ua".

Саме проросійському сайту "Страна" Джокер почав надсилати свої перші пранки, а ті публікували їх з позначкою "ексклюзив", навіть не сумніваючись у їхній правдивості.

А вже з листопада 2019 року Роман Кравець підключив "тяжку артилерію" — заручився підтримкою проросійського блогера Анатолія Шарія, який радо зайнявся просуванням каналу.

І хоч Кравець заперечував співпрацю з Шарієм, той регулярно поширював його пости на свою "ватну" мільйонну аудиторію, що було на руку Кравцю, адже вся ця аудиторія любителів "русского мира" підписувалась на "Джокера".

"Теперь будет немало интересного. А чего не будет там, будет на моем канале", — писав проросійський пропагандист Шарій, публікуючи посилання на телеграм-канал Романа Кравця.

"Виступи на каналі кума путіна"

Та справжньою зіркою Роман Кравець був на медіапомийках зрадника Віктора Медведчука, в яких він особисто брав участь.

За даними "Детектор Медіа", 6 грудня 2019 року, під час прямого ефіру токшоу "Протистояння" на проросійському каналі "NewsOne", ведучий Василь Голованов несподівано заявив, що пранкер Джокер "щойно вийшов зі мною на зв’язок, надіславши повідомлення, і запропонував ексклюзивні матеріали, які ще ніде не публікувалися, — листування з одним із депутатів дев’ятого скликання. І, більше того, у нас буде можливість поставити запитання цій людині, що ховається під маскою Джокера".

NewsOne справді показав матеріали, надані пранкером, а присутні в студії депутати від "Слуги народу" навіть коментували ці "феноменальні викриття".

"Далі ціла студія чиновників, політиків та "експертів" зайнялася спіритичним сеансом і почала ставити запитання в порожнечу. Джокер мав почути й відповісти у листуванні", — пишуть журналісти.

І відповіді не змусили себе чекати. Джокер заявив, що він присутній у всіх чатах, включаючи Офіс президента, і жодна програма не здатна його зупинити.

Варто зауважити, що окрім веселого клоуна, що розважає проросійських політиків та пропагандистів, є й інша сторона медалі.

"На каналі кума путіна за три дні до норманської зустрічі невідомий заявляє, що має доступ до приватного листування Офісу президента. Також він без жодних доказів публікує у прямому ефірі листування з можновладцями, які тут же коментують (а отже й легітимізують) їхні однопартійці. Ви уявляєте, який простір для зловживань відкриває подібний прецедент? І в чиїх руках цей інструмент?" — зазначили журналісти "Детектор медіа".

"Завербований російськими спецслужбами"

За даними ЗМІ, під час повномасштабного вторгнення Кравець майже два місяці перебував у Херсоні, на той час окупованому російськими військами.

Це викликає серйозні запитання щодо його діяльності в цей період. За словами джерел, є висока імовірність, що Кравець був завербований російськими спецслужбами.

"На питання про часи окупації Рома не відповідає взагалі. Він повторює одну і ту ж мантру, що з російськими солдатами в Херсоні не пересікався, з будинку не виходив. Навіть про свою рутину в той час не розповідає, лише одні і ті ж завчені фрази. Та і як йому вдалось виїхати він теж не розповідає, а це дивно, бо виїхати з окупованого Херсону, на жаль, вдалось небагатьом. А от Ромі "пощастило"", — говорить джерело з близького оточення.

Після повернення з окупації Роман Кравець повернувся до ведення телеграм-каналу "Джокер".

Хоча в коментарях журналістам "Громадського" він заявив, що канал продав два роки тому, але доказів продажу так і не надав.

"Продав нібито за 2 мільйони доларів у криптовалюті. Довести це за кілька годин листування не зміг. Хоча доказом могло бути будь-що — від скриншотів угод або ділових перемовин до транзакцій", — пишуть автори матеріалу.

Очевидно, що Кравець і далі продовжує "грати в Джокера".

"Рома просто вкрай забрехався, він вже сам не памʼятає, що кому говорив. Він продовжує вести цей телеграм канал, а журналістам просто набрехав. Для чого він це зробив? Трохи загрався та відірвався від реальності, грає образ крутого хлопця "який все порішає"", — розповідає джерело з близького оточення.

"Противник мобілізації та фанат "Джокера "ДНР""

Грати на публіку він дійсно вміє, хоча робить це виключно на користь російської пропаганди.

Спершу публікує гнівний пост проти ТЦК, умисно провокуючи розкол у суспільстві, а потім взагалі називає українців "лохами".

"Мобілізацію в Україні зриває ТЦК. Жирних під*рів ніхто не чіпає. Чіпають роботяг. Нах*й ТЦК людей у буси пакує на вулицях, якщо вони не хочуть воювати? Нах*я?", — такий текст Кравець написав в Telegram-каналі "Джокер" 25 травня 2024 року.

"Интересно, а ТЦК сегодня пройдется по ночным клубам или только лохов на вокзалах могут ловить?" — пише "Джокер" 25 травня 2024 року.

Всі ці його слова відверто спрямовані на підрив довіри всередині суспільства, знецінення громадян та зміцнення інформаційних позицій ворога.

Та і це ще не все. Як виявилось, у "Джокера" є "брат" — адмін телеграм-каналу "Джокер "ДНР"", який веде свій телеграм на користь країни-агресорки.

Однак, незважаючи на це, манеру написання дописів цього "Джокера ДНР" копіює Роман Кравець. Настільки старанно, що їх навіть складно розрізнити. Ба більше, гнівні пости на адресу ТЦК  написані "двома Джокерами" в один і той самий день.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:10
11 вересня в Україні мінлива хмарність подекудикороткочасні дощі, до +32° тепла
18:54
Фестиваль кривосуддя: суддя Підпалий заборонив називати зрадника Портнова зрадником
17:18
Пʼяний проросійський персонаж Євген Червоненко тікав від поліції, а потім погрожував патрульним
16:52
Знову Печерський суд та проросійські персонажі проти українських блогерів
15:27
Центральною фігурою у поширенні церковного мілітаризму в РФ для легітимізації агресії Кремля є Гундяєв
15:11
Всі правоохоронці раптово проснулись і стали розслідувати побиття ветерана бандитом аж за трьома статтями
14:07
Рашистський генерал Сергій Кобилаш, який командував ракетним ударом по Охматдиту, отримав підозру
13:39
У Смілі кримінальний авторитет бив та знущався з ветерана ЗСУ на очах у поліції
12:40
СБУ затримала експосадовця Куп’янської міськради та агітаторку з Херсона, які працювали на рашистів
11:24
Майже 30 відсотків всіх «російських» компаній ЄС базуються в Чехії

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]