"Слуга народу" Гетманцев наполягає щоб українці платили податок на всі посилки з-за кордону

|
Версия для печатиВерсия для печати

 У комітеті Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики завершується підготовка законопроєкту про оподаткування посилок з-за кордону на суму до EUR150 млн, які нині не оподатковують, повідомив голова комітету Данило Гетманцев на форумі «Діалоги з NV про майбутнє. Бізнес і війна» в середу.

«Моя принципова позиція, і, зустрічаючись із бізнесом, я не чув узагалі іншого підходу, що пільга про EUR150 має бути прибрана. І зараз ми закінчуємо підготовку відповідного законопроєкту, внесемо, зволікати не будемо, точно його вестимемо, незважаючи на те, що там, імовірно, є прошарок населення, який буде незадоволений цим», - цитує скандального нардепа Інтерфакс-Україна.

Гетманцев наголосив, що не повинно бути перекосів в оподаткуванні, тому що будь-який такий перекіс деструктивно впливає на ринки, а оподаткування має бути нейтральним. За його словами, у нинішній ситуації Україна підтримує іноземного товаровиробника.

«Тому що наш товаровиробник, який працює, виробляє товари - від легкої промисловості до продуктів харчування - він платить ПДВ. А той, хто це робить в умовному Китаї, ПДВ не платить.З точки зору державної податкової політики це абсолютно нонсенс, це абсолютна безглуздість, коли ми б'ємо людей, які створюють робочі місця, платять податки, створюють додану вартість на користь людей, яких ми навіть не знаємо», - зазначив голова комітету.

Читайте також:  "Слуги народу" хочуть обкласти податком всі міжнародні посилки

За його словами, у комітеті величезна кількість звернень від ритейлу та вітчизняних виробників різних галузей.

«Буде закон, я буду особисто дуже просити його підтримати всіх, і вважаю, що це абсолютно правильне рішення, з яким ми дуже запізнилися, дуже запізнилися», - підсумував Гетманцев.

Як повідомлялося, уряд у липні вніс до Ради ресурсний законопроєкт №11416 «Про зміни до Податкового кодексу та інших законів України щодо особливостей оподаткування в період дії воєнного стану», яким поріг обкладення ПДВ та імпортного мита на міжнародні поштові відправлення або партії вантажу експрес-перевізника знижується з EUR150 до EUR45. Однак потім цей пункт було виключено із законопроєкту. Однією з причин були сумніви в можливості реалізувати цю норму на практиці.

Народний депутат, перший заступник голови профільного податкового комітету Ради Ярослав Железняк (партія «Голос») повідомив, що в першому півріччі 2024 року в Україну надійшло 33,9 млн посилок, з яких у режимі оподаткування тільки 270,6 тис. на 27,7 млн грн, або 0,8% від загальної кількості. Железняк вважає, що миттєве зниження ліміту безподаткових поштових відправлень призведе до колапсу в галузі.

Водночас Гетманцев спочатку підтримував пропозицію уряду. У середині серпня він повідомив, що конструктивно обговорив цю пропозицію з главами державного поштового оператора «Укрпошта», Intertop Ukraine, інтернет-магазину modnaKasta, мережі «Аврора», ГК MTI Group, тоді як проти виступив найбільший логістичний оператор України - «Нова пошта».

«Аргумент»


Читайте також:

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

11:12
Ключова сировина для літаків Finnair надходить з РФ від компанії, пов’язаної з Кремлем
10:13
Посли країн ЄС дійшли згоди щодо нових санкцій проти росії
09:24
"Слуга народу" Гетманцев наполягає щоб українці платили податок на всі посилки з-за кордону
08:11
ПАРЄ рекомендувала визнати РПЦ інструментом російського впливу та пропаганди
20:05
3 жовтня в Україні очікуються дощі на заході, на решті території без опадів, до +24°
19:02
Викладачку університету, була інформаторкою ФСБ та коригувала удари рашистів по Харкову
18:15
На Волині організована група хапуг крала на ремонті військових об’єктів
17:11
Саудівська Аравія пригрозила опусканням цін на нафту до $50 через "шахраїв" в ОПЕК+
16:35
Ізраїль оголосив Генсекретаря ООН Антоніу Гутерріша персоною нон ґрата
15:49
У передмісті Херсона російські загарбники вбили 65-річного велосипедиста

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]