США бачать зростаючий ризик російських «диверсії» проти ключових підводних кабелів

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Росія розвиває спеціалізований військовий підрозділ, який може бути використаний для потенційних операцій з диверсій, націлених на пошкодження інфраструктури підводних кабелів,  розповіли  CNN два поінформовані американські чиновники.

За їхніми даними, розробки проводяться на замовлення Головного управління глибоководних досліджень (ГУДІ) Міноборони РФ. Ініціатива включає себе флот, підводні човни та морські дрони.

«Нас непокоїть посилення російської військово-морської активності по всьому світу і те, що Росія ухвалить рішення і завдати шкоди критичній підводній інфраструктурі США та їхнім союзникам. Росія продовжує розвивати свої військово-морські можливості для підводних диверсій, головним чином через ГУДІ», – повідомив співрозмовник видання.

США регулярно відстежують російські кораблі, які знаходяться поблизу критично важливої ​​морської інфраструктури, пояснив американський чиновник. При цьому раніше не повідомлялося про стурбованість США через можливі підводні операції російського секретного підрозділу.

Командири НАТО повідомляли навесні минулого року, що останнім часом спостерігається збільшення активності російського флоту у районі підводних кабелів у Балтійському морі. Минулого року спільне розслідування ЗМІ Швеції, Данії, Норвегії та Фінляндії встановило, що Росія має флот шпигунських суден, що діють у водах Північної Європи з метою потенційного пошкодження підводних кабелів і вітрових електростанцій.

Використовуючи аналіз даних та перехоплені радіоповідомлення, розслідувачі відстежували близько п'ятдесяти суден, що діють у районі підводної інфраструктури. Аналогічну активність з боку китайського флоту спостерігали сили Тайваню та США.

За словами співрозмовника CNN, керівництво Росії надає великого значення ГУДІ та продовжує фінансувати підрозділ навіть під час війни в Україні. За його словами, Вашингтон розглядатиме будь-яке порушення підводної інфраструктури як значне загострення російської агресії за межами України.

«Будь-яка діяльність, пов'язана з пошкодженням морської інфраструктури, включаючи підводні кабелі, особливо в періоди загострення напруженості, несе ризики непорозумінь та помилкових оцінок, які можуть призвести до ненавмисного загострення. США будуть особливо стурбовані пошкодженням критичної підводної інфраструктури, що належить нам чи нашим союзникам», - наголосив він.

«Аргумент»


В тему: 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

19:11
Затримали двох 16-річних паліїв, які за гроші виконували завдіння рашистів
18:20
МЗС України запрошує представників ООН та Червоного хреста на Курщину
17:01
Оперативна інформація станом на 16.00 16.09.2024 щодо російського вторгнення
17:01
Оперативна інформація станом на 16.00 16.09.2024 щодо російського вторгнення
16:11
Боротьба з корупцією відіграє ключову роль у залучення інвесторів для відбудови України
15:44
В Одесі затримали агента рф, який шпигував за мобільними групами ППО та штурмовою бригадою «Лють»
14:43
Держзрада учасників злочинної організації, до складу якої входили нардепи та експрокурор
13:25
У соцмережі Телеграм поширюють фейк про роздачу продуктів нібито на честь 30 річниці організації
12:23
Влада Німеччини запроваджує прикордонний контроль на сухопутних кордонах країни
11:34
Відремонтовані краденими деталями iPhone можуть заблокуватись

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]