США оголосили винагороду в $10 млн. за кожного кіберзлочинця хто зламував українські держспортали

|
Версия для печатиВерсия для печати

 США звинуватили п'ятьох офіцерів Головного розвідувального управління (ГРУ) Росії та їхнього спільника в змові з метою злому сайтів українського уряду та шахрайства.

Згідно з заявою Мін'юсту США, ця група,  зламала українські держспортали напередодні повномасштабного вторгнення Росії в Україну у січні 2022 року, а також "була націлена на 26 країн НАТО".

Підозрюваними є полковник Юрій Денисов, лейтенанти Владислав Боровков, Денис Денисенко, Дмитро Голошубов та Микола Корчагін, а також цивільна особа Амін Стігал (у червні цього року Мін'юст США повідомляв, що заочно звинуватив Стигалу у змові з метою злому та знищення).

Держдепартамент пропонує винагороду до 10 млн доларів "за інформацію про місцезнаходження будь-якого з обвинувачених або їхню шкідливу кіберактивність".

За версією слідства, обвинувачені у січні 2022 року почали змову з метою використання послуг американської компанії для поширення шкідливого програмного забезпечення, відомого як WhisperGate.

У ніч на 14 січня 2022 року були атаковані сайти держорганів України, включаючи сайти МЗС, міністерства освіти та науки, міністерства енергетики, казначейства та Рахункової палати та портал ДІЇ. Вірус, як повідомляється, видавав себе за програму-вимагач, але насправді був створений спеціально для знищення даних.

На деяких зламаних сайтах тоді з'явилося оголошення російською, українською та польською мовами. У ньому йшлося, що особисті дані українських громадян викрадені та викладені в мережу: "Вся інформація про вас стала публічною, бійтеся і чекайте на гірше". Однак у Службі безпеки України та в Мінцифри заявили, що особисті дані не вкрали, хоча всі вкрадені дані були виладені згодом на форумах кіберзлочинців.

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]