Суддя Катерина Середа: захист лідера “тітушок”, академічна недоброчесність та сумнівні статки

|
Версия для печатиВерсия для печати

 У четвер, 5 вересня, кваліфікаційне оцінювання очікує суддю Печерського районного суду міста Києва Катерину Середу.

Фундація DEJURE розповідає, що про неї відомо:

У 2014 році Середу перевели до Печерського районного суду міста Києва за спрощеною процедурою, що викликає підозри щодо використання зв’язків для отримання преференцій. На момент переведення вона не розглянула жодної справи, що ставить під сумнів її фахову підготовку​. ГРД зазначало про таку ж негативну практику у випадках судді Господарського суду міста Києва Інна Отрош та судді Святошинського районного суду міста Києва Катерина Васильєва.

У 2015 році суддя змінила запобіжний захід для одного з лідерів “тітушок” Рагімова Таваккула з тримання під вартою на домашній арешт, що призвело до втечі підозрюваного. Це рішення викликало суспільний резонанс, оскільки були всі підстави для утримання його під вартою.

У 2018 році Середа захистила дисертацію за менш ніж два роки, хоча навчання в аспірантурі триває чотири. Імовірно, суддя не була автором роботи. Опонентами дисертації виступали особи, пов’язані з антикорупційними розслідуваннями та Олегом Татаровим. Метадані файлу дисертації вказують на іншого автора на імʼя “Дима”.

До декларацій судді також є питання: вона довгий час позначала свій будинок як “незавершене будівництво”, імовірно, аби уникнути оподаткування або приховати його ціну. Середа також не пояснила джерела доходу для трьох ділянок землі неподалік від Києва та елітних авто Audi A6 та Audi Q5.

Більше про суддю — у висновку ГРД.

Очікуємо, що Вища кваліфікаційна комісія суддів належно оцінить “досягнення” Середи та рекомендує її звільнити, адже таким суддям не місце в оновленій системі правосуддя.

«Аргумент»

 

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]