ЦРУ попереджало Німеччину про диверсії на трубопроводах Nord Stream — Der Spiegel

|
Версия для печатиВерсия для печати

Кілька тижнів тому Центральне розвідувальне управління США попереджало німецький уряд про можливі диверсії на газопроводах в Балтійському морі.

Про це повідомляє Der Spiegel.

Кілька людей, знайомих із ситуацією, підтвердили це. Представник уряду сказав, що "за принципом ми не займаємо публічної позиції з питань, що стосуються будь-яких висновків розвідки або діяльності розвідувальних служб".

Фактично, за інформацією Der Spiegel, наступного дня після того, як стало відомо про інциденти на газопроводах Nord Stream 1 і 2, що ведуть з росії до Німеччини, федеральний уряд припускає цілеспрямовану атаку.

У понеділок стало відомо, що в обох газопроводах стався грандіозний перепад тиску. Зараз зрозуміло, що газ витікає з трубопроводів у великих кількостях.

Небезпека можливих атак на мережу трубопроводів і підводних кабелів у Балтійському і Північному морях викликала велику стурбованість серед військових ще до російського вторгнення в Україну.

«Всесвітні підводні мережі надзвичайно важливі для енергопостачання, а також для стабільності Інтернету, але, попри їхню важливість, вони все ще навряд чи захищені від атак або диверсій», — каже високопоставлений представник Бундесверу. Інцидент на газопроводах Nord Stream показує, що небезпека, можливо, була недооцінена.

Лише на минулих вихідних відносно новий морський інспектор попередив про напади на мережу трубопроводів і комунікаційних кабелів на морському дні.

«На дні Балтійського моря, але також і в Атлантиці, є певна критична інфраструктура, така як трубопроводи або підводні кабелі для ІТ, — сказав Ян Крістіан Каак з «Вельт», — там можна швидко вимкнути світло в країнах. як Естонія».

В інтерв'ю Каак також зазначив, що "безумовно, була причина, якщо російські підводні або надводні підрозділи тривалий час залишалися в районі цих кабелів".

Тим часом міністр економіки Німеччини Роберт Хабек заявив, що витоки на газопроводах сталися через цілеспрямовані атаки на інфраструктуру, пише Reuters. За словами міністра, Берлін тепер точно знає, «що вони не були спричинені природними явищами, подіями чи втомою матеріалу».

Шведська поліція розпочала розслідування у зв'язку з витоком на газопроводах «Північного потоку». Наразі шведські правоохоронці класифікують це як «грубу диверсію», пише «Шведське радіо».

Міністр нафти та енергетики Норвегії Тер’є Асланд повідомив, що уряд вирішив вжити заходів для посилення безпеки інфраструктури на норвезькому континентальному шельфі. Він додав, що частково причиною для цього є нещодавні повідомлення про «активізацію дронів».

«Згідно з інформацією, яка з’явилася протягом дня, є багато того, що може свідчити про диверсію», — каже Асланд про витоки на газопроводах «Північного потоку».

Як вже повідомлялося, у вівторок з’явилися повідомлення про три витоки відразу на двох газопроводах, - «Північний потік – 1» та «Північний потік – 2», - два на першому та один – на другому. Інцидент стався неподалік узбережжя Данії, та співпав за часом із презентацією європейського проєкту «Балтійський потік», який дозволяє постачати з Норвегії до Польщі, через територію Данії, до 10 мільярдів кубометрів газу на рік.

Розслідування інциденту на «Північних потоках» триває. Уряди таких країн як Данія та Німеччина не виключають, що витоки газу стали проявом саботажу.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]