У конкурсі на директора Довженко Центру знову перемогла Олена Гончарук, над якою майже два роки знущалася влада

|
Версия для печатиВерсия для печати

У конкурсі на очільника Національного підприємства “Довженко Центр” перемогла Олена Гончарук. Конкурс проходив у приміщенні Держкіно, деякі члени комісії та кандидати брали участь онлайн.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

На посаду початково претендували пʼять кандидатів та кандидаток. У ході конкурсу один із претендентів (Кирило Жаровський) зняв свою кандидатуру та висловив підтримку ексдиректорці ДЦ Олені Гончарук, яка теж брала участь у конкурсі.

Конкурсна комісія у складі девʼяти осіб (від Держкіно продюсери Тарас Босак, Андрій Ногін, Олег Щербина; від ДЦ Ірина Подоляк, Людмила Горделадзе, Олеся Крижанівська; від громадських організацій Степан Бурбан – Культурна агенція “Лінія втечі”, Віктор Глонь – “Незалежні культурні ініціативи”, Володимир Шейко – “Коаліція дієвців культури”) заслухала презентації чотирьох кандидатів.

На посаду претендували: Вікторія Водка отримала три голоси від представників Держкіно, Гончарук – отримала 6 голосів від представників ДЦ та ГО, Олексій Пантєлєєв – отримав 0 голосів, Сергій Сліпак – отримав 0 голосів.

Контракт з Гончарук має бути підписаний головою Держкіно (Мариною Кудерчук) упродовж двох місяців.

У травні 2021 року міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, порушивши норми закону про культуру, не підписав контракту з переможницею конкурсу на цю посаду Оленою Гончарук. Міністр зволікав з призначенням Олени і навіть просив перезапустити конкурс, оскільки, на його думку, були порушені права одного учасника, Олексія Душутіна. Душутін – власник бізнесу в Росії і громадянин Канади. Гончарук у травні 2021 призначили в.о. Влітку 2022 Центр передали в підпорядкування Держкіно, очільниця котрого виконати норми закону теж не поспішила.

Восени 2022 Олену Гончарук відсторонили від виконання обов'язків в.о. генерального директора ДП, але залишили на посаді керівниці Музею кіно Довженко-Центру. Відсторонення пояснили "результатами аудиту". Натомість Держкіно призначило тимчасову в.о. – Юлію Каждан, яка ніколи не була повʼязана з кіно. Колектив "Довженко-Центру" не пустив новопризначену керівницю Юлію Каждан до приміщення. 10 листопада силовики провели у приміщенні Центру обшук та забрали печатку, при цьому не запротоколювали цю дію. 

У кінці грудня 2022 року Держкіно оголосило конкурс на посаду очільника Довженко-Центру. Термін проведення конкурсу –не більш ніж 60 днів, а саме з 21 грудня 2022 року до 21 лютого 2023 року.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]