У Норвегії заарештовано сина «наближеного Путіна»; це Якунін-молодший

|
Версия для печатиВерсия для печати

У Норвегії за запуск дрона заарештовано росіянина. За даними норвезьких ЗМІ, це син «наближеного Путіна» людини. Представник поліції також повідомив, що арештований має російське та британське громадянство, йому 47 років і він живе в Італії.

Батька заарештованого внесено до списків санкцій США, пише Barents Observer. Як звертає увагу Telegram-канал «Агентство», під опис підходить син екс-глави РЗ та члена кооперативу «Озеро» Володимира Якуніна — Андрій Якунін.

Якунін-молодший справді є володарем британського та російського громадянств і має бізнес в Італії, йому 47 років. Влітку Андрій Якунін дав інтерв'ю, в якому заявив, що виступає проти війни і ніколи не голосував за Путіна. Цей факт теж збігається — як пише Barents Observer, заарештований у Норвегії росіянин «потрапив до заголовків російських ЗМІ на початку цього року, коли заявив про рішуче неприйняття військового вторгнення в Україну. Він додав, що ніколи не голосував за Володимира Путіна».

Заарештували росіянина за запуск дрону на Шпіцбергені в Хаммерфесті, де розташований завод з переробки зрідженого газу. Дрон запускався з вітрильної яхти під британським прапором "Firebird". Норвезьке законодавство забороняє росіянам запуск дронів у повітряному просторі Норвегії. За даними Barents Observer, адвокат заарештованого наполягає, що його громадянство слід вважати британським, тож він і запускав дрон. «Він визнав, що керував дроном, але не мав підстав думати, що це незаконно. Він громадянин Великої Британії», - заявив адвокат. 

За тиждень це вже четвертий випадок незаконного запуску дронів або фотографування секретних об'єктів на півночі Норвегії, перед Якуніним-молодшим було заарештовано ще шістьох росіян. Через запуск дронів було закрито два норвезькі аеропорти.

Андрій Якунін – один із засновників британської інвестиційної компанії Venture Investments & Yield Management. Його компанія займалася інвестиціями в готелі у Європі та Росії. Свої інвестиції в Італії, де зараз він перебуває, Андрій Якунін оцінює в €150 млн, але каже, що до олігархів зі списку Forbes йому далеко.

Раніше The Insider писав про те, як Володимир Якунін, очоливши РЗ, став власником «общака» держкомпанії. Його збирали через відкати за паряди та виводили в офшори через «молдавську пральню». Загальні збитки російського бюджету від цього розпилу становили понад $20 млрд.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

16:24
Голову райсуду на Дніпропетровщині взяли на хабарі
16:15
Антитютюнові активісти заплуталися у власній бухгалтерії і не хочуть звітувати за отримані гранти
14:18
ПЦУ спростувала міф про те, що жінкам неможна перебувати у церква в брюках і з непокритою головою
12:59
Щільність застосування дронів на бахмутському напрямку небачена раніше — військовий
10:55
Шабунін: Офіс Генпрокурора закрив понад 1,2 тис. проваджень щодо бізнесу, проте лише 2 з них належать БЕБ, яке "стриже" підприємців
09:02
Офіс генпрокурора після аудиту закрив кожну п'яту справу проти бізнесу, найбільше "туфти" плодить ДБР "імені Татарова"
08:27
Українські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 25 квітня
20:00
У четвер дощитиме на Правобережжі, на півдні та на сході до +26°С
18:04
Випробування солідарністю - воно ще тільки чекає на Україну

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]