Українська кіноакадемія закликала скасувати варварський наказ про реорганізацію Довженко-Центру

|
Версия для печатиВерсия для печати

Українська кіноакадемія опублікувала заяву, в якій закликала відкликати наказ Держкіно про реорганізацію Довженко-Центру. В Академії також закликали провести консультації з Центром та громадськістю стосовно подальшої його діяльності.

Відповідна заява була опублікована на сторінці Української киноакадемії на Facebook.

Про наказ Держкіно щодо реорганізації Довженко-Центру стало відомо 17 серпня. У Академії зазначили, що він викликав обурення серед української кінематографічної спільноти та небайдужих громадян. Було навіть зареєстровано петицію з вимогою скасувати реорганізацію Довженко-Центру.

«Згідно з наказом Держкіно всі фільми з колекції та майно Довженко-Центру мають бути передані Державній установі “Науковий центр кінематографії України”. У своїй заяві Державне Агентство України з питань кіно наголошує, що наказом не передбачається ліквідація Національного центру Олександра Довженка, лише його реорганізація. Зокрема, “шляхом виділу та передачі повноважень щодо архівування комплектів вихідних матеріалів фільмів, вихідних матеріалів фільму, створених повністю або частково за рахунок коштів Державного бюджету України, а також фільмокопій фільмів, створених в Україні за рахунок коштів юридичних осіб приватної форми власності та фізичних осіб, до державної установи "Науковий центр кінематографії України".

Проте ця організація з моменту створення у 2011 році не здійснювала жодної діяльності, пов’язаної зі збереженням національного кіноархіву. Таким чином де-факто національна кіноспадщина передається непрофільній організації без відповідних компетенцій та штатних фахівців. Це тягне за собою ризик ліквідації українського кіноархіву як такого. Окрім того, передача повноважень до непрофільних організацій — шкідлива практика для галузі в цілому та великий удар для іміджу української культури, зокрема і на міжнародному рівні», - йдеться у заяві Української кіноакадемії.

Про наказ про реорганізацію Довженко-Центру стало відомо 17 серпня. У самому Центрі вважають, що цей наказ де-факто означає його ліквідацію. У Держкіно ж зазначають, що мова йде саме про реорганізацію, а не ліквідацію, про звільнення працівників Центру не йдеться. Відповідно до трудового законодавства, їм мають запропонувати аналогічні посади в новій структурі. Люди зможуть самостійно прийняти рішення: продовжити роботу чи перевестись до іншої організації.

Про відверто антиукраїнську діяльність представників нинішньої влади читайте у статті Безславні покидьки. Як "шістки" Єрмака нищать єдиний міжнародно визнаний кіноархів України.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]