"Відома львівська фабрика і фабрика відомого конвертатора з Києва": БЕБ проводить обшуки у чотирьох виробників сигарет

|
Версия для печатиВерсия для печати

Бюро економічної безпеки та територіальні підрозділи БЕБ проводять 24 одночасних обшуки на виробництвах та у складських приміщеннях чотирьох виробників сигарет.

Як зазначає пресслужба відомства, їх підозрюють у незаконному виготовленні тютюнової продукції та її подальшій реалізації в Україні та країнах ЄС.

"Під час обшуків детективи вже виявили виробничі лінії та понад 1 млн пачок сигарет Marshal, URTA, BRUT, BL, Marvel, Compliment тощо без марок акцизного податку. Також виявлено орієнтовно 18 тонн тютюну", – йдеться у повідомленні.

Попередньо правоохоронці встановили, що переважна кількість відправлень незаконно виробленої тютюнової продукції здійснювалась відомою службою доставки. На одному з її відділень було виявлено велику кількість сигарет без марок акцизного податку.

У БЕБ додали, що обшуки за участі криміналістів та податківців тивають.

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев ("Слуга народу") уточнив, що обшуки у п'яти найбільших вітчизняних виробників тютюнової продукції розпочалися ще вчора.

"Так, серед них відома львівська фабрика і фабрика відомого нам з вами конвертатора з Києва. Подекуди виявлені підроблені акцизні марки, не марковані тютюнові вироби. Обшуки не завершені. Процесуальні дії щодо підтвердження виготовлення контрафактних цигарок на відповідному обладнанні тривають", – написав Гетманцев у Telegram.

Він зауважив, що наразі робота цих фабрик зупинена повністю.

Нагадаємо: нещодавно Верховна Рада підтримала посилення покарання за незаконну торгівлю підакцизними товарами.

Так, Верховна Рада схвалила за основу проєкт закону "Про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу щодо удосконалення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів".

Відповідний законопроєкт №9364 у першому читанні підтримали 243 нардепи, повідомив перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики, народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк у Telegram.

Метою законопроєкту у пояснювальній записці вказано "удосконалення адміністративної та кримінальної відповідальності у сфері незаконного обігу підакцизних товарів, вироблення сталих та єдиних категорій побудови конструкцій норм Кодексу про адміністративні правопорушення (далі – КУпАП) та Кримінального кодексу (далі – ККУ)".

Для цього законопроєктом зокрема пропонується:

  • чітке розмежування адміністративної та кримінальної відповідальності у сфері незаконного обігу підакцизних товарів;
  • запровадження адміністративної відповідальності за торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах без державної реєстрації як суб'єкта господарювання;
  • запровадження адміністративної відповідальності за порушення порядку обліку, зберігання, переробки, утилізації або знищення конфіскованих підакцизних товарів та обладнання для їх вироблення, тощо;
  • запровадження адміністративної відповідальності за придбання, зберігання, пересилання, транспортування без мети збуту підакцизних товарів без марок акцизного податку чи з підробленими марками цього податку;
  • розмежування адміністративної та кримінальної відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів (крім їх виготовлення) залежно від кількості такої продукції;
  • удосконалення порядку вилучення підакцизної продукції у справах про адміністративні правопорушення, її подальшої конфіскації та знищення;
  • запровадження єдиного грошового критерію кваліфікації окремих адміністративних правопорушень у сфері незаконного обігу підакцизних товарів;
  • приведення конструкцій диспозицій норм, в тому числі використання термінології, у відповідність до діючих норм профільного законодавства у сфері обігу підакцизних товарів.

Серед іншого, законопроєктом пропонується встановити адміністративну відповідальність за придбання, зберігання, пересилання або транспортування без мети збуту алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах без марок акцизного податку чи з підробленими марками цього податку, вчинене в значному розмірі (10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) або загальна кількість яких становить: для алкогольних напоїв – десять чи більше літрів; для тютюнових виробів – дві тисячі чи більше цигарок; для рідин, що використовуються в електронних сигаретах – 0,2 літрів чи більше.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]