Відсторонення Венедіктової та усунення баканова в ОП пояснили аномальною кількістю зрадників

|
Версия для печатиВерсия для печати

Відсторонення Президентом Ірини Венедіктової від посади генерального прокурора та усунення Івана Баканова від виконання обов’язків голови СБУ не означає їхнє звільнення. Будуть проводитися службові перевірки, після чого глава держави визначиться, чи вносити відповідні подання до парламенту.

Про це сказав заступник керівника Офісу Президента Андрій Смирнов в ефірі інформаційного телемарафону «UAразом», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз мова про звільнення цих двох посадовців поки що не йде. Мова йде про те, що генерального прокурора відсторонено від посади, а голову СБУ тимчасово усунено від виконання покладених на нього обов’язків. Це пов’язано з тим, що Президент і ми всі достатньо довго чекали більш конкретних і, можливо, радикальних результатів від керівників цих органів по очищенню від колаборантів і державних зрадників», - сказав він.

За його словами, на шостому місяці війни майже щотижня у цих правоохоронних органах продовжують виявляти колаборантів, тому «щоб унеможливити потенційний вплив цих двох посадовців на кримінальні провадження, які розслідуються відносно і працівників СБУ, які підозрюються у співпраці з країною-агресором, і те саме стосується прокуратури, Президентом були прийняті відповідні рішення про відсторонення від посади і усунення».

Різницю у формулюваннях в указах глави держави Смирнов пояснив тим, що генерального прокурора «відсторонено» згідно з правом Президента відсторонити від займаної посади посадову особу, яка призначається і звільняється ним.

Водночас він нагадав, що «усунення» Баканова від виконання обов’язків прописано згідно з Дисциплінарним статутом ЗСУ, оскільки очільник СБУ є військовим.

«У цьому і полягає ключова відмінність між цими двома підзаконними актами про відсторонення від посади і усунення від виконання посадових обов’язків», - зазначив заступник керівника ОП.

Він поінформував, що стосовно Баканова і Венедіктової будуть проведені службові перевірки й розслідування.

«За результатами вже конкретно цих службових перевірок і розслідувань Президентом буде прийнято рішення про необхідність внесення до парламенту подання про надання згоди на звільнення генерального прокурора, і те саме стосується голови СБУ», - підкреслив Смирнов.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 17 липня усунув від виконання обов’язків голови СБУ Івана Баканова та відсторонив від посади генерального прокурора Ірину Венедіктову.

На фото угорі: Тандем Єрмак-Татаров отримує контроль за майже всією правоохоронною системою?

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У суботу в Україні хмарно з проясненнями, дощі в центрі та на півдні
18:08
Смерть на колесах: чому китайські електромобілі становлять серйозну загрозу для нашої безпеки
17:04
"Після перемоги Революції Гідності": чому по Татарова, Портнова та інших зрадників з цієї кодли українці все одно прийдуть
16:58
Продаж картин Медведчука, які мають музейне значення, буде зупинений - АРМА
16:05
Генерал СБУ, покидьок Ілля Вітюк у 2014 році знімав Майдан з боку «Беркута» - Слідство.Інфо
15:33
Олександр Чупак: Чому держава не спроможна розв’язати демографічну проблему
13:18
Новини агентури ФСБ: нардеп Артем Дмитрук співпрацює зі священником УПЦ МП Чертиліним, якого підозрюють у держзраді, – Bihus.Info
12:18
Геть від москви: Молдова скоротила зовнішні торговельні відносини з рф до 3%
11:02
Перше збиття Ту-22М3 у повітрі: ЗСУ вразили літак за 300 кілометрів від України (ВІДЕО)
10:54
Ракетний удар рф по Дніпру та області: вбито 9 осіб, зокрема 3 дітей, понад 25 дістали поранення

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]