В США запускають програму Conflict Observatory для збору даних про воєнні злочини Росії

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Програма Conflict Observatory започатковується зі стартовими інвестиціями в шість мільйонів доларів, які згодом будуть поповнюватись. Уряд США поділився з нею комерційними супутниковими знімками.

Державний департамент США оголосив 17 травня про запуск нової програми зі збору, аналізу та поширення інформації про воєнні злочини Росії в Україні, повідомляє Deutsche Welle.

Дані будуть збирати з комерційних і відкритих джерел, наприклад, із супутникових знімків і соціальних мереж. Отриману документацію публікуватимуть на спеціальному сайті, щоби допомогти спростувати російську дезінформацію. Очікується, що зібрані докази можна буде використовувати в майбутніх цивільних і кримінальних юридичних процесах проти РФ.

Програма називається Conflict Observatory. За неї відповідальні провідна компанія-виробник географічних інформаційних систем Esri, лабораторія гуманітарних досліджень Єльського університету, Смітсонівська ініціатива культурного порятунку та PlanetScape Ai, яка поєднує аналіз на основі штучного інтелекту зі супутниковими знімками та іншими даними. Уряд США поділився з ними комерційними супутниковими знімками.

Програма започатковується зі стартовими інвестиціями в шість мільйонів доларів, які згодом будуть поповнюватись.

Рекордна експертна група МКС в Україні

Тим часом головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан заявив 17 травня, що МКС направив в Україну найбільшу виїзну групу експертів офісу прокурора за час його існування - 42 слідчих, судових експертів та допоміжного персоналу для розслідування воєнних злочинів РФ. Завдання групи полягає у зборі показів свідків та оцінці криміналістичних і цифрових матеріалів так, щоб їх можна було використати в позовах проти РФ у кримінальному суді.

Розслідування МКС злочинів РФ в Україні на початку березня підтримали 42 країни, переважно з Європи, але не тільки, наприклад, Австралія, Канада, Колумбія, Чилі та Японія. Також власні слідства розпочали більше десяти держав Європейського Союзу, наприклад Німеччина, Естонія та інші.

Розслідуванням займається і сама Україна, на території якої були здійснені злочини. Їй допомагають слідчі з Польщі та Литви, експерти з Великобританії, Франції, Нідерландів та інших країн.

«Аргумент»


В тему: 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]