ВРП відправила довічне утримання українцями скомпроментованного суддю Волчка

|
Версия для печатиВерсия для печати

17 вересня, Вища рада правосуддя винесла рішення про звільнення у довічну відставку Андрія Волчка, судді Києво-Святошинського районного суду. Раніше суддя посилався на підроблені документи й змусив чоловіка заплатити, нібито, заборговані $120 тис. незнайомцю. Це не єдиний раз, коли він виносить рішення на основі сумнівних документів. Тоді ВРП покарала Волчка суворою доганою — суддя три місяці не отримував доплат до зарплати. А тепер Рада менше ніж за дві хвилини прийняла рішення про довічне утримання цього судді державним коштом.  

Про це повідомляє «Слідство.Інфо». 

Вища рада правосуддя вирішила задовольнити заяву про відставку судді Києво-Святошинського районного суду Андрія Волчка, якому раніше виносила догану за безпідставний примус чоловіка заплатити $120 тис. незнайомцю. 

Розмір утримування судді у відставці залежить від його заробітної плати (виплати від 50 до 90% залежно від стажу). Тому у деяких суддів ці виплати можуть сягати сотень тисяч гривень на місяць.

На розгляд справи про звільнення суддя не з’явився, а рішення про відправлення його на утримання державою було прийнято ВРП менше ніж за 2 хвилини. 

«Був встановлений відповідний стаж, він становить 31 рік і 1 місяць, що дає йому право на відставку», — зазначили на засіданні ВРП. 

Вперше справу київського судді розглядали у січні 2024 року, коли адвокатка Олена Бірюкова подала на нього скаргу через рішення, винесене щодо її клієнта. У травні 2024 року Вища рада правосуддя винесла судді Андрію Волчку сувору догану у вигляді позбавлення доплат до зарплати на три місяці. 

Рішення було спричинено справою, порушеною у Києво-Святошинському районному суді у вересні 2022 року за позовом Володимира Ніколайчука. Чоловік вимагав стягнути з Євгена Яковлева нібито заборговані $120 тис. Суддя виніс рішення за один день на користь Володимира, спираючись на заяву, яка потім виявилась підробленою. 

Окрім цього, у 2015 році Волчко виніс рішення про накладення арешту на майно, на основі незасвідченої копії витягу з Державного реєстру прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності. 

Раніше суддя Андрій Волчко мав пройти кваліфікаційне оцінювання, аби довести рівень навченості та доброчесності.

За час повномасштабного вторгнення Росії в Україну судді у відставці отримали з українського бюджету 9,6 млрд грн

Тим часом "Слуги народу" прийняли законопроєкт про підвищення податків, закон почне працювати "заднім числом"

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]