WP: Політконсультант Республіканської партії передавав російські гроші на виборчу кампанію Трампа

|
Версия для печатиВерсия для печати

Суд визнав Джессі Бентона винним за всіма пунктами обвинувачення.

Політтехнолога Республіканської партії Джессі Бентона визнали винним у незаконній допомозі російському бізнесмену в його сприянні кампанії Дональда Трампа в 2016 році. Про це пише The Washington Post.

44-річний Бентон раніше керував виборчими кампаніями кількох сенаторів-республіканців, зокрема Мітча Макконнелла. У 2016 році його було визнано винним у спробі підкупу у 2012 році одного з сенаторів у штаті Айова, щоб той підтримав на виборах Рона Пола. Бентона було визнано винним у схемі підкупу сенатора і було засуджено до умовного терміну. У грудні 2020 Трамп помилував Бентона після прохання Ренда Пола (сина Рона Пола), якому Бентон допоміг обратися в сенат.

Через кілька місяців йому знову було пред’явлене звинувачення за шістьома пунктами, пов’язаними зі сприянням незаконним пожертвуванням на кампанію з-за кордону. У четвер його визнали винним за всіма пунктами.

«Вибори відображають цінності, пріоритети та переконання американських громадян. Джессі Бентон своїми діями завдав шкоди цим принципам», — заявила помічник прокурора США Мішель Паріх у своїй заключній промові цього тижня. 

Бентона, а також ще одного політолога — 75-річного Дага Віда, який помер у грудні минулого року, після пред’явлення йому звинувачень — звинуватили у свідомому порушенні закону про фінансування виборчих кампаній.

Зокрема, вони незаконно спрямували тисячі доларів, що належать російському громадянинові, на виборчу кампанію Дональда Трампа.

Як відомо, законодавство США забороняє іноземним громадянам жертвувати гроші на президентські кампанії.

Згідно із наведеними у суді матеріалами, Бентон допоміг громадянину Росії отримати квиток на захід, присвячений збору коштів за участю Трампа в Пенсільванії в вересні 2016 року.

Надані в суді докази показали, що Бентон від імені Романа Василенка, російського військово-морського офіцера, який перекваліфікувався у мережевого маркетолога, придбав квиток на захід Республіканського національного комітету (RNC) за $25 000.

За цю пожертву Василенко отримав фотографію з Трампом і вхід на «діловий круглий стіл» з майбутнім президентом. Світлину з Трампом Василенко згодом використав під час власної виборчої кампанії, коли він балотувався в депутати Госдуми РФ від партії «Справедливая Россия».

Крім того, Василенко надіслав $100 000 Бентону , який на той час працював на виборчу кампанію Трампа нібито за консультаційні послуги. З цієї суми політичний консультант передав $25 000 як пожертву на президентську кампанію, а решту $75 000 залишив собі.

Свідки з RNC заявили, що їм не повідомили про те, що Василенко є громадянином Росії.  В електронному листі своєму контакту в RNC Бентон заявляв, що Василенко був «другом, який більшу частину часу проводить в Карибському басейні».

Згідно з вироком політичному консультантові, загрожує до 20 років в'язниці. Адвокат Бентона Браян Столарц заявив, що Бентон «наполягає на невинуватості і планує подати апеляцію».

Фото: Роман Василенко

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

17:04
"Після перемоги Революції Гідності": чому по Татарова, Портнова та інших зрадників з цієї кодли українці все одно прийдуть
16:58
Продаж картин Медведчука, які мають музейне значення, буде зупинений - АРМА
16:05
Генерал СБУ, покидьок Ілля Вітюк у 2014 році знімав Майдан з боку «Беркута» - Слідство.Інфо
15:33
Олександр Чупак: Чому держава не спроможна розв’язати демографічну проблему
13:18
Новини агентури ФСБ: нардеп Артем Дмитрук співпрацює зі священником УПЦ МП Чертиліним, якого підозрюють у держзраді, – Bihus.Info
12:18
Геть від москви: Молдова скоротила зовнішні торговельні відносини з рф до 3%
11:02
Перше збиття Ту-22М3 у повітрі: ЗСУ вразили літак за 300 кілометрів від України (ВІДЕО)
10:54
Ракетний удар рф по Дніпру та області: вбито 9 осіб, зокрема 3 дітей, понад 25 дістали поранення
10:12
Олексій Герман: Або зміни, або поразка
09:05
У росії розбився стратегічний ракетоносець Ту-22М3

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]