Юрій Бутусов: Про кадровий голод у МЗС і безголовість влади, за яку українці платять власною кров'ю

|
Версия для печатиВерсия для печати

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зробив об’яву, що у МЗС великий кадровий голод, тому на сайті МЗС створюється розділ "Вакансії", щоб шукати через інтернет кандидатури... послів України! Після такої заяви на сайті МЗС створюється враження, варто створити розділ "Вакансії" не тільки для пошуку послів, але і для пошуку міністра.

Про це пише Юрій Бутусов, головний редактор видання Цензор.НЕТ.

Під керівництвом міністра Кулеби з 4 березня 2020-го - тобто вже цілих три роки, працюють сотні дипломатів у складі 3 директоратів, 6 департаментів, 6 територіальних департаментів МЗС, у системі МЗС працює Академія дипломатичної служби, багато наших закладів готують дипломатів та мають серед викладачів професійних дипломатів - це Інститут міжнародних відносин, де працює чотири факультети, і який закінчив сам пан Кулеба, працюють й інші наукові центри - Києво-Могилянська академія, Львівський університет тощо. На все це витрачаються мільярди державних коштів щороку.

Судячи з заяви міністра, за три роки пан Кулеба розвалив кадрову роботу в МЗС, і тепер там рівень дипломатів настільки низький, що вже нема кого призначати, і треба просто скорочувати витрати і набирати за оголошенням, разом з міністром, бо інакше навіщо ми утримуємо таку масу персоналу.

МЗС посла в Китаї два роки не може призначити, в одну з наддержав, у якої з Україною достатньо тісні відносини та величезний товарообіг. То я так розумію, у Китай зібрались за оголошенням шукати посла?

Яких послів шукає МЗС по об'явах ми чудово бачимо.

Послом України у Словенію призначили 68-річного ексміністра оборони Андрія Тарана, який два роки поспіль на посаді зривав виконання Державного оборонного замовлення і якого треба судити за злочинну бездіяльність (Андрій Таран - ставленик Андрія Єрмака, - А.).

А послом у Болгарію призначили чиюсь подругу або коханку, яка не має ніякого стосунку ні до державного управління ні до дипломатії, ні до Болгарії взагалі, і займається ніби "приватною психологічною практикою". І таку випадкову людину призначили послом у країну, яка є одним з найбільшим важливих для нас виробників озброєння.

Який сенс цього допису міністра МЗС?

1. Можливо, міністру знов треба призначити чиюсь дівчину у якусь комфортну країну послом, і цей допис - це таке недолуге прикриття для чергового призначення далекої від державних справ людини?

2. Можливо, міністр бачить своє майбутнє як актор "95 кварталу", бо дійсно, номер з пошуком послів за оголошенням в інтернеті буде дуже ржачним.

3. А можливо, це просто безвідповідальність та некомпетентність.

Що робити? Я б порадив міністру хоча б один раз вибратись з інтернету. Щоб повернутись у реальність, міністру треба з'їздити у Бахмут, і подивитись, які наслідки має призначення МЗС та президентом випадкових людей на посади послів для, наприклад, постачання озброєння. На велику нестачу артилерійських снарядів та мін, які ми досі не можемо постачати з-за кордону у необхідних кількостях внаслідок безвідповідальності влади. В наших окопах серед піхоти та артилерії багато інтелектуальних людей з вищою освітою та великим управлінським досвідом, які щодня віддають життя та втрачають товаришів, шукайте послів України саме там.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]