Юрій Касьянов: Паперова битва

|
Версия для печатиВерсия для печати

"Війна війною, а три чверті часу командира займає паперова битва. Це тільки у фільмах генерали і маршали навколо карти стоять і стрілки червоні малюють. У звичайному військовому житті будь-який командир - починаючи від комроти і до головнокомандувача - пише тонни паперів, підписує тисячі рапортів і веде нескінченний бій із бюрократичною машиною.

Іноді бюрократи програють - і тоді ми звільняємо Харківську область (у 2022 році), іноді бюрократи виграють, і тоді ворог знову вторгається на Харківщину (у 2024-му). Ви запитаєте, який тут зв'язок? - Та прямий, пряміший нікуди - на папері укріплення є, мінні поля є, сил вистачає, і "ми все знали", а в реальності гроші на укріплення вкрадені, міни не тієї системи, а той, хто все знав, чомусь не підготувався...

На папері в нас уже півмільйона дронів, а в реальності одні не літають, інші без бойових частин, бойові частини робляться самопалом, детонатори теж, це все незаконно, але змінити закони складніше, ніж палити ворожі танки, бо оборона бюрократів товстіша за танкову броню.

На папері у нас зростає кількість мобілізованих, армія міцнішає, а в реальності ніхто не хоче воювати поруч з ухилянтом, який ще вчора міг бути добровольцем, проте бездушна корумпована машина мобілізації відбила у нього всяке бажання служити.

На папері у нас працює механізм бронювання співробітників оборонних підприємств - на практиці бронь отримують футбольні клуби (не гравці, а бюрократи), а інженери і збирачі дронів відправляються на війну.

Система не працює. Щоб вибити бронь на працівників, які роблять тобі дрони, доводиться просити сприяння міністра і навіть віце-прем'єра. Щоб перевести бійця - просити головнокомандувача. Щоб отримати боєприпаси - телефонувати в офіс президента.

Система не працює. Зате всі прикриті папірцями, наказами, положеннями, інструкціями. Усі начебто щось роблять. Щось важливе. Може, чекають на росіян?.."

Автор: Юрій Касьянов, ЗСУ

(Джерело).

Фото автора

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]