Зброд зі всієї росії відправляють на війну в Україну

|
Версия для печатиВерсия для печати

Наприкінці минулого тижня стало відомо про формування у Санкт-Петербурзі рф трьох «іменних» добровольчих підрозділів для участі у війні в Україні. Формування таких загонів триває в регіонах росії уже кілька місяців: вступати до них закликають місцева влада та ветеранські організації, добровольцям обіцяють солідні грошові виплати та забезпечення всім необхідним екіпіруванням. Процедурні питання вирішуються через військкомати, де охочі вирушити на війну укладають контракт із міноборони. Як правило, такі підрозділи складаються із земляків, які разом проходять навчання і так само разом мають брати участь у бойових діях.

Про це пише російське видання Коммерсант.

Творці територіальних батальйонів вважають, що землякам буде простіше вирушити до зони бойових дій, проявити там взаємодію та повернутися додому.

Інформація про створення в Петербурзі добровольчих загонів "Кронштадт", "Нева" та "Павловськ" з'явилася 4 серпня в паблику "ВКонтакте" під назвою "Пункт відбору на військову службу за контрактом". Відповідно до оголошення, комплектуються ці підрозділи «виключно жителями Санкт-Петербурга».

Формування подібних загонів йде в регіонах з весни: за підрахунками "Ъ", як мінімум у двох десятках суб'єктів рф створено вже понад 40 таких підрозділів.

Інформація про них публікується в ЗМІ та соцмережах органів влади, при цьому вони отримують спеціальні найменування, які так чи інакше вказують на їхню територіальну приналежність. Як правило, до цих підрозділів входять мешканці саме того регіону, де вони формуються, які разом проходять навчання та бойове злагодження, а потім разом вирушають на фронт в Україну.

Так, у Якутії добровольчий загін називається «Боотур» — за місцевими переказами, Еллей Боотур вважається першопредком якутів. Про його майбутню відправку на СВО «для звільнення дружніх республік, зміцнення рубежів та оборони нашої країни» написав 28 липня у своєму Telegram-каналі глава республіки Айсен Ніколаєв. За словами командира «Боотура» Олександра Колосова, до його складу входять водії, механіки, навідники ППО та кулеметники.

«Головний принцип, який ми тут формуємо,— земляцтво… Батальйон прийде до своїх земляків підготовлених і буде гарною підтримкою військових частин, які беруть участь у спецоперації в Україні»,— описав завдання приморського загону «Тигр» губернатор Олег Кожем'яко. Про початок формування батальйону 9 липня повідомила прес-служба крайового уряду. Підготовка його бійців відбувається на базі 155-ї бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту.

«Задум така, що батальйони повинні бути сформовані тільки з уродженців Татарстану, щоб вони стали до ладу пліч-о-пліч, знали один одного, разом йшли і виконували поставлені завдання»,— пояснював принцип формування батальйонів «Алга» і «Тимер» (з татарського) - "Вперед" і "Залізний") начальник пункту відбору на військову службу за контрактом у Казані майор Євген Токмаков. А речниця президента Татарстану Лілія Галімова запевняла, що ця ініціатива народилася «за покликом душі»: «Наскільки я розумію, із закликом звернулися люди, які безпосередньо цим займаються. Я не чула, щоб керівництво республіки з якимись закликами зверталося». Татарські батальйони мають власний Telegram-канал, де періодично публікуються агітаційні відеоролики. «Я Олексій. Щодня працюю в полі у своєму рідному Волзьку»,— розповідає в одному з них доброволець, який сідає у БМП. «Я Булат, IT-фахівець із Нижньокамська. Розробляю програми для великих компаній міста», - каже інший.

При зарахуванні до чуваського батальйону зв'язку «Атал» (з чуваського — «Волга»), потрапити до якого теж можуть лише жителі республіки, плюсом вважається знання чуваської мови. Для підписання контракту досвід військової служби не потрібен, але потрібна освіта зв'язківця або права водія категорії B, C, D, E.

У Пермському краї формуються мотострілецька рота "Парма" чисельністю 90 осіб та танковий батальйон "Молот" (близько 160 осіб). Ще один танковий батальйон імені Кузьми Мініна створюється у Нижегородській області. Амурська область, як повідомляли в середині липня місцеві ЗМІ, збирає мотострілковий батальйон «Амурський», який, як передбачається, складатиметься із 400–500 осіб. На сайті уряду Ленінградської області з'явилося оголошення про набір в артилерійські дивізіони «Невський» та «Ладозький». А в Тюменській області заявили про формування одразу трьох підрозділів із різними спеціалізаціями: саперного батальйону «Тобол», роти снайперів «Тайга» та артилерійського дивізіону «Сибір».

За офіційною версією, «Тобол» було сформовано за ініціативою ветеранів Тюменського вищого військово-інженерного командного училища. Перші групи добровольців цих підрозділів вирушили на СВО наприкінці липня.

Два мотострілкові батальйони підготувала для СВО Башкирія. Про формування першого імені Мінігалі Шаймуратова (радянський башкирський воєначальник часів Другої Світової війни) ще в травні заявила республіканська організація «Ветерани морської піхоти та спецназу ВМФ». А у червні «Ветерани десантних військ та спецназу Башкортостану» анонсували створення батальйону імені Олександра Доставлатова (уфимець, який загинув на другій чеченській війні). Глава республіки Радій Хабіров говорив, що загальна чисельність двох батальйонів перевищує 800 осіб.

У низці регіонів створюються підрозділи підтримки.

Наприклад, батальйон матеріально-технічного забезпечення «Сейм» з Курської області займеться підвозом пального, продовольства, боєприпасів тощо. Омська область оголосила про формування ремонтної роти, роти матеріального забезпечення та медичного підрозділу під назвами «Іртиш», «Авангард» Омь». Там найбільш затребувані автомеханіки, логісти, експедитори, завгоспи та середній медичний персонал. За даними омської влади на початок минулого тижня, отримано 150 заяв на службу, 50 осіб уже пройшли відбір та включені до наказу, а ще 400 осіб зателефонували на контактний номер та заявили про готовність вступити до іменних батальйонів.

Серед інших «іменних» підрозділів — «Ангара» (Іркутська область), челябінські батальйони «Южноуралєц» (261 особа) та «Южный Урал» (253 особи), томський «Тоян» (на ім'я князя племені еуштинських татар, що жили на березі Томі у XVII столітті). В ульянівських батальйонах «Свіяга» (річка, що протікає через Ульяновськ) та «Симбірськ», як очікується, буде по 200 бійців. За словами заступника голови центрального пункту набору Ульяновська Максима Коржова, інтерес до укладання контрактів «дуже великий»: на день надходить понад 100 дзвінків.

У Краснодарському краї добровольчі загони формуються з урахуванням Кубанського козацького війська. Ще у квітні там було створено загін імені так званого отамана Чорноморського козачого війська Захарія Чепіги, а у травні — загін «Кубань». Загалом у СВО беруть участь близько 1,2 тис. козаків, у краї функціонує спеціальний центр підготовки так званих козаків-добровольців. Крім того, 22 липня на сайті "союзу козаків-воїнів росії та зарубіжжя" з'явилася інформація про реорганізацію козачого загону «Дон» до бригади та про приєднання до нього батальйону «Терек». До складу нової бригади мають також увійти «Кубань» та підрозділ «Єнісей». Раніше ЗМІ писали про участь у війні так званих козацьких підрозділів «Єрмак» та «Таврида».

За процедурні формальності у всіх регіонах відповідає Міноборони: добровольці підписують з ним договори на строк від кількох місяців з можливістю продовження та набувають офіційного статусу контрактників.

Типову для багатьох суб'єктів РФ схему розподілу обов'язків при формуванні регбатів раніше описав в інтерв'ю приморський губернатор Кожем'яко: у випадку з «Тигром» амуніцію (бронежилети та каски) постачає Тихоокеанський флот, край дбає про одяг та спецспорядження («різні приціли» ), а зброєю забезпечує Міноборони.

Обіцяні добровольцям виплати відрізняються від регіону до регіону. Так, в Омській області кажуть, що після прибуття в Україну зарплата контрактників складе щонайменше 130 тис. руб. В інших регіонах називають вищі цифри, що перевищують 200 тис. руб. А в Пермському краї добровольцям взагалі обіцяють, що вони отримуватимуть не менше 300 тис. руб. в місяць. Регіональна влада, у свою чергу, готова на разові виплати (від 100 тис. руб.), Але не завжди їх можна отримати одразу. Наприклад, у Татарстані добровольцям обіцяють виплатити одразу лише 60 тис., а ще 200 тис. вони отримають після перетину кордону. Крім того, контрактникам покладено різні виплати за успішне ведення бойових дій та добові 8 тис. руб. "за кожен день наступу". Регіональні доплати передбачені і у разі загибелі добровольців: наприклад, у Башкирії їхнім сім'ям обіцяють по 12,3 млн. руб.

Нагадаємо, іменні військові підрозділи із місцевих жителів задовго до подій в Україні почала формувати Чечня, і у війні з Україною вони брали участь із перших днів. Зокрема, це загони ОМОН та ЗОБР «Ахмат» (названі на честь президента Чечні у 2003–2004 роках Ахмата Кадирова), батальйон «Юг» та 141-й моторизований полк імені Ахмата-Хаджі Кадирова. Наприкінці червня голова Чечні Рамзан Кадиров оголосив про формування чотирьох нових батальйонів для участі у СВО: «Север-Ахмат», «Юг-Ахмат», «Запад-Ахмат» та «Восток-Ахмат».

Як пояснив на умовах анонімності обізнаний федеральний чиновник, контрактні загони формуються за територіальною ознакою, оскільки так зручніше працювати з добровольцями.

Регіональну владу, за його словами, просили надати насамперед інформаційну підтримку, вона також допомагає фінансами та збиранням коштів на додаткове матеріально-технічне забезпечення.

На фото: вбиті російські окупанти

«Аргумент»


 

На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

14:10
«Чия система витримає, той і переможе»: що стоїть за останніми обстрілами росією енергетичної інфраструктури України
13:59
РПЦ оголосила “священну війну” Україні (документ)
12:04
Бурштинська та Ладижинська ТЕС зруйновані майже повністю: чим Україні загрожують нові атаки на енергосистему
10:06
Звичайне шахрайство: фігурант журналістських розслідувань ексочільник УСБУ Миколаївщини Герсак став громадським діячем та збирає грантові кошти для ветеранів (ФОТО)
09:31
Типове "зе": "слуга народу" Роман Кравець шантажує таксі "Uklon"через Telegram-канал "Джокер" - вимагає $200 тисяч
09:01
Суд зобов’язав упц (мп) повернути державі Успенський собор ХІІ ст. у Каневі
08:35
У Росії виробництво бензину впало на 14% після атак на НПЗ - Росстат
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 28 березня
20:00
У четвер дощитиме трохи в Карпатах, вдень до +20°С
19:22
У Польщі через перевірку контррозвідки звільнили генерала, який відповідав за підготовку ЗСУ

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]