Злодійське життя: російські бізнесмени почали їздити до Ірану, щоб вивчити досвід життя під санкціями США

|
Версия для печатиВерсия для печати

Російські бізнесмени, які постраждали від санкцій Заходу, почали їздити до Ірану, щоб вивчити досвід життя цієї країни під санкціями США.

Про це пише Financial Times.

"Після західних санкцій проти російских компаній їм "дуже цікаво знати, як іранці живуть під санкціями США", - пише газета з посиланням на іранського гіда Алі, який відмовився називати своє повне ім'я.

За його словами, лише минулого місяця він привіз до Тегерана 160 росіян, переважно бізнесенів, порівняно з 40 переважно російськими туристами у типовий місяць до пандемії.

"Російські бізнесмени раніше відвідували Іран, щоб продавати продукцію, зверхньо дивлячись на іранський бізнес. Але зараз вони прагнуть купувати іранські продукти", - каже співрозмовник FT.

Переважно росіян цікавлять запчастини для важкої техніки та будівельні матеріали, додав він.

Зазначається, що санкції США фактично розірвали зв'язки Ірану із світовою фінансовою системою.

"Але телефони Apple - не єдиний західний продукт, доступний в Ірані. Хоча китайські бренди переважають, також можна придбати товари від провідних західних компаній, таких як Philips і Bosch. Хоча незрозуміло, як саме вони потрапляють до Ірану - деякі можуть бути ввезені контрабандою, деякі привезені окремими людьми з-за кордону - бізнесмени вважають, що Туреччина та Північний Ірак є популярними маршрутами для обходу санкцій США", - йдеться у статті.

"Росіяни значно відстають від іранців щодо зв’язків і доступу до світових чорних ринків, щоб купувати запчастини та товари європейського та американського виробництва", - каже джерело видання.

Економіка Ірану постраждала від санкцій, республіка переживає високу інфляцію та високий рівень бідності, але здатність іранського бізнесу налагодити експорт та імпорт в обхід санкцій допомогла знизити вплив обмежень, пише FT.

Влада Ірану бачить нові можливості у відносинах з Росією в умовах санкцій проти неї. Зокрема, Іран уже отримує вигоду від світових цін на нафту, що виросли, резюмує газета.

Фото: президенти Хасан Рухані та володимир путін / Al-Monitor

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У четвер дощитиме на Правобережжі, на півдні та на сході до +26°С
18:04
Випробування солідарністю - воно ще тільки чекає на Україну
17:31
Открытие компании в Эстонии и оформление иностранного банковского счета: что нужно знать
16:29
Кримінальні оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
16:24
За межею розумного: у Буданова записали собі в заслуги арешт ФСБ заступника Шойгу
15:17
ВРП схвалила звільнення судді Тандира, який нетверезим збив на смерть нацгвардійця
15:10
Підривна діяльність: СБУ затримала настоятеля Святогірської лаври упц (мп)
14:05
З початком "великої війни" Полтавська облрада купила подарункові годинники на 1,5 млн гривень, ними нагороджують "кишенькових" депутатів, чиновників і прокурорів
12:51
Рада збільшила кількості прикордонників на 15 тисяч
12:04
Поліція та ДБР заробляють на криміналі: чому ніхто не може знайти виробників нелегальних сигарет

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]