Арестович втік з України завдяки листу ГУР. Це не перший покидьок, якого врятував Буданов

|
Версия для печатиВерсия для печати

Колишній позаштатний радник голови Офісу президента, скандально відомий блогер Олексій Арестович виїхав з України завдяки листу Головного управління розвідки Міністерства оборони України й перебуває зараз у Нью-Йорку (США).

Про це повідомляє журналістський антикорупційний центр NGL.media.

48-річний Олексій Арестович виїхав 4 вересня 2023 року у Польщу через пункт пропуску Краківець-Корчова. За даними джерела NGL.media у прикордонній службі, підставою для його виїзду став лист Головного управління розвідки МО України.

Уже майже 5 місяців він не повертається в Україну.

Раніше Арестович неодноразово виїджав за кордон, однак повертався в Україну. Наприклад, на початку травня 2023 року він також виїхав через Краківець завдяки листу ГУР і повернувся лише наприкінці червня, провівши за межами України майже півтора місяці.

Крім двох згаданих випадків, із моменту вторгнення росіян 24 лютого 2022 року Арестович виїжджав за кордон ще 7 разів на інших підставах – наприклад, на підставі рішень голови прикордонників, як радник Офісу президента тощо. Усі ці поїздки тривали не довше 9-ти днів.

Державна прикордонна служба України (ДПСУ) відмовилася надати NGL.media офіційну інформацію про підстави для виїзду Арестовича, мотивуючи це тим, що "інформація про перетинання державного кордону особою стосується її приватного життя".

Представники ГУР не відповіли на запитання NGL.media протягом двох тижнів. 

У травні минулого року завдяки схожому листу ГУР з України виїхав депутат Київради Владислав Трубіцин – за три дні до засідання Вищого антикорупційного суду, де мали розглядати його справу за звинуваченням у хабарництві. "Такий лист був виданий на прохання іншої структури складової сектору сил безпеки і оборони України в рамках міжвідомчої взаємодії з цією структурою і на їхнє офіційне звернення", – пояснював тоді представник ГУР Андрій Юсов.

Журналісти звернулися з проханням про коментар до Арестовича через приватні повідомлення у кількох месенджерах, але на момент публікації відповіді не отримали.

17 січня 2023 року Олексій Арестович написав заяву про звільнення з посади позаштатного радника Офісу президента. Відставка була пов’язана із висловом Арестовича щодо влучання російської ракети в будинок у Дніпрі.

У жовтні 2023 року Національна поліція розпочала досудове розслідування після звернення народної депутатки Інни Совсун, обуреної тим, що на своїх закритих "психологічних семінарах" Арестович називав жінок "істотами", яких "хочеться душити". У листопаді поліція відкрила про нього ще одне провадження за статтею 383 ККУ (завідомо неправдиве повідомлення про злочин).

Сам Арестович у листопаді минулого року заявив, що у нього конфлікт із Офісом президента і що на нього чинять політичний тиск. 

"Я маю низку міжнародних форумів, на яких я ключовий спікер. Тобто маю формальний привід перебувати за кордоном. Але, як ви розумієте, коли секретар РНБО і депутати від правлячої партії звинувачують тебе у тому, що ти російський шпигун, і обіцяють посадити, це жодною мірою не сприяє поверненню", – говорив він в інтерв’ю російській "Медузі", відмовившись назвати країну свого перебування.

Відтоді Арестовича бачили у Відні, Нью-Йорку та Варшаві.

З одного з останніх його інтерв’ю, опублікованому 24 січня, зрозуміло, що зараз Арестович живе у Нью-Йорку. Уникаючи деталей, він заявив, що виїхав з України законно. 

"У мене зараз в Європі ще два проекти. Коли їх закрию, тоді поїду в Україну. Я дуже хочу додому", – сказав Арестович, відповідаючи на питання про повернення.

P.S. Головне управління розвідки заперечує, що скандально відомий блогер Олексій Арестович виїхав з України завдяки листу від ГУР. 

Про ц повідомляє Головне управління розвідки:

"Інформація про перетин кордону та виїзд за межі України особи на ім’я Олексій Арестович 4 вересня 2023 року начебто на підставі листа від ГУР МО України, яку опублікувало NGL.media, не відповідає дійсності.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України не надавало вказаній особі ані листів, ані будь-яких інших документів для виїзду за кордон".

Вгорі на фото: Авантюрист, улюбленець Єрмака Арестович став фігурантом кримінального провадження

«Аргумент»


Про те, як Буданов рятує від слідства і правосуддя мерзоту, читайте:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]