Архімандрита ПЦУ після пів року полону московія депортувала до Грузії

|
Версия для печатиВерсия для печати

Священник Донецької єпархії ПЦУ, настоятель Вознесенського храму в с. Камʼянка біля Маріуполя, що на тимчасово окупованій рф території, архімандрит Христофор (Хрімлі) був звільнений з незаконного увʼязнення та депортований з території рф до Грузії.

Про це повідомляє “Україна православна”.

Священник Православної Церкви України був арештований окупаційною владою у вересні 2023 року та звинувачений у тому, що “антиросійським, екстремістським чином підтримував українську владу та збройні формування, а також розпалював ненависть та ворожнечу на національній і релігійній основі”. Після “вироку” окупаційного “суду” він був примусово вивезений до Ростовської області рф, де незаконно утримувався до нинішнього дня.

Факт звільнення архімандрита Христофора підтвердив митрополит Донецький і Маріупольський Сергій. «Пів години тому мені повідомили, що він вже перетнув грузинський кордон. Слава Богу! І дякую українському уповноваженому з прав людини пану Лубінцю – це відбулося завдяки його праці», – повідомив владика Сергій.

Як повідомлялося раніше, на окупованій частині Донеччини росіяни арештували двох священників ПЦУ.

Так звані представники “МГБ ДНР” та окупаційної влади намагались примусити священників ПЦУ на Донеччині Андрія Чуя та Христофора Хрімлі перейти до Московського Патріархату. Про це розказав архієпископ Донецький та Маріупольський Сергій Горобцов.

Отець Христофор в окупацію потрапив після 24 лютого 2022 року. Він знаходився в одному з населених пунктів Волноваського району. За словами Горобцова, він відмовився евакуюватись через прикуту до ліжка матір.

“Протягом всього часу так звані представники “МГБ ДНР” та окупаційної влади намагались примусити їх перейти до Московського патріархату. Вони неодноразово з різноманітними комісіями приїжджали до парафій, спілкувались з вірянами, безпосередньо з духовенством. Пропонували навіть гроші. Казали: що вам треба перейти до МП. Вас митрополит Ілларіон, прізвище Шукало, який очолює Донецьку єпархію МП, перерукоположе. І ви будете служити на тому ж місці й у своїх храмах тільки під МП. І у вас буде все: і допомога, і гроші, і захист. В іншому варіанті вас арештують, відберуть майно. Вас будуть гнати, переслідувати, навіть заберуть житло”, — розказав архієпископ.

Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]