Беннет розповів про 17 чернеток мирної угоди між Україною та росією

|
Версия для печатиВерсия для печати

Колишній прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет повідомив, що перед тим, як російсько-українські переговори у травні 2022 року були перервані, сторони підготували 17 чернеток мирної угоди. За його словами, президент росії владімір путін був готовий домовлятися про припинення вогню, але Україна вийшла із переговорів під тиском країн Заходу.

«Так, у нас було 17-18 чернеток. Ми не допустили витоків, досі жодна чернетка не оприлюднена»,— сказав Беннет, говорячи про проекти мирної угоди. Інтерв'ю з колишнім ізраїльським прем'єром опубліковано на його каналі YouTube. Переговори росії та України було припинено з ініціативи української сторони. Про це стало відомо 17 травня 2022 року.

Як розповів Нафталі Беннет, Володимир Зеленський сам звернувся до нього із проханням про переговори з росією. «Він зателефонував мені та попросив зв'язатися з путіним. На той момент Зеленський був упевнений, що його дні вважаються і що його збираються знищити. Прибрати його було нескладно»,— сказав Беннет.

За словами Беннета, президент росії в. путін вважав, що можливість домовитися про припинення вогню існує, тому колишній прем'єр і взяв на себе роль посередника. Зрештою, за словами колишнього прем'єра, західні країни вирішили «зайняти більш рішучу позицію». "Скажімо так, на мій погляд, Захід прийняв рішення цілком правомірне, що необхідно й надалі громити путіна, а не домовлятися", - розповів Беннет.

У березні газета Financial Times з посиланням на джерела розповіла про існування чернетки російсько-української угоди із 15 пунктів. За інформацією газети, документ затверджував відмову України від членства в НАТО в обмін на гарантії безпеки. Радник глави офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що проект угоди, про яку писала Financial Times, лише чернетка, що «демонструє запит російської сторони».

Восени Володимир Зеленський виклав десять пунктів, що призведуть до реального світу. Серед них: виведення російських військ, радіаційна та ядерна безпека, продовольча та енергетична безпека, звільнення всіх полонених та депортованих, а також відновлення територіальної цілісності України.

Угорі: Нафталі Беннет. Фото: Gil Cohen-Magen / Pool / Reuters

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]