Без ПДЧ: Україні спростили вступ до НАТО

|
Версия для печатиВерсия для печати

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції після Вільнюського саміту заявив, що лідери НАТО ухвалили скасувати План дій щодо членства України. Крім цього, вони підтримали надання багаторічної програми допомоги Києву та створення нової Ради НАТО-Україна замість Комісії.

Генсек заявив, що глави держав і урядів НАТО прийняли важливі рішення в "критичний для нашої безпеки момент". За його словами, з саміту у Мадриді, кий відбувся у 2022 році, країни-члени надали "безпрецедентну" підтримку Україні, додавши більше боєприпасів, сучаснішого обладнання та більше тренінгів для українських сил. Сьогодні союзники альянсу узгодили пакет із трьох елементів для наближення України до НАТО, повідомив він.

"По-перше, нова багаторічна програма допомоги для України, щоб уможливити перехід від радянської території до стандартів, навчання та доктрин НАТО та допомогти відновити сектор безпеки та оборони України", - зазначив Генсек.

Столтенберг продовжив, що цей пакет також допоможе задовольнити потреби України такі, як пальне, обладнання для розмінування та медичне забезпечення. Другий елемент, який ухвалили лідери, - створення Ради НАТО-Україна.

"Нова Рада НАТО-Україна для консультацій у кризових ситуаціях і прийняття рішень, де вони збиратимуться на рівних.
І я з нетерпінням чекаю завтрашньої інавгураційної зустрічі Ради з президентом Зеленським", - сказав він.

Третім елементом плану було скасування вимоги для Києва щодо Плану дій щодо членства в альянсі.

"Ми підтверджуємо, що Україна стане членом НАТО, і погодилися скасувати вимогу щодо плану дій щодо членства. Для України перехід до членства складатиметься з одноетапного процесу, а не двоетапного. Ми також чітко дали зрозуміти, що ми надамо Україні запрошення приєднатися до НАТО, коли союзники погодяться і умови будуть виконані. Це потужний пакет для України та чіткий шлях до її членства в НАТО", - наголосив Генсек.

Нагадаємо: Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна отримала сигнали про те, що на саміті НАТО обговорюються формулювання тільки щодо запрошення, а не щодо членства держави в Альянсі. Як зазначив Зеленський, додались умови для того, щоб запросити Україну в НАТО.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]