Будівництво баз і катерів для ВМС: Резніков розповів про контракти з Британією

|
Версия для печатиВерсия для печати

Ратифікація кредитної угоди між Україною та Великою Британією запустить практичну фазу виконання проєктів, які посилять спроможності ВМС ЗСУ.

Про це під час години запитань до Уряду у Верховній Раді заявив міністр оборони Олексій Резніков.

«Увесь минулий тиждень в Одесі тривали перемовини з британською стороною, і ми узгоджували деталі чотирьох контрактів, пов’язаних з цією рамковою угодою. Вони стосуються будівництва двох військово-морських баз у Бердянську та Очакові, будівництво восьми сучасних ракетних катерів, придбання тральщиків та ракет. Реалізація цієї угоди дозволить за два-три роки суттєво підвищити спроможності українського флоту», - зазначив Резніков.

Як повідомлялося, 27 січня Верховна Рада ратифікувала Рамкову угоду між урядами України та Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії щодо офіційної кредитної підтримки розвитку спроможностей Військово-Морських сил Збройних сил України. Угода про кредитування та підтримку військово-морського флоту України на 1,7 млрд фунтів стерлінгів була підписана у Лондоні у листопаді 2021 року. Вона передбачає фінансування в розмірі 1,7 млрд фунтів для закупівлі та обслуговування двох протимінних кораблів, спільного виробництва восьми ракетних кораблів та фрегата. Також планується поставка і модернізація озброєння для наявних суден та консультаційно-технічна підтримка будівництва військово-морської інфраструктури.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]